HBDH milislerinden Kasım Engin anısına eylem

HBDH Mahir Özgül (Doktor) İntikam milisleri, 27 Mayıs 2020’de işgalci Türk devletinin Bradost’a yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite (MK) üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) anasına eylem düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Mahir Özgür (Doktor) İntikam Milisleri, Kasım Engin anısına Bursa’nın Osmangazi ilçesinde büyük bir maden şirketinin iş makinasına yönelik eylem düzenlediğini belirtti.

Açıklama şöyle: “Faşist AKP-MHP rejimi aralıksız bir şekilde Kürdistan topraklarındaki saldırılarını sürdürüyor. Faşist rejim ülke içinde ve dışında ne kadar devrimci, Kürt, sosyalist varsa saldırıyor ve imha ediyor. Hiçbir insan hakkı ve hukuku tanımayan devlet, kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden bombalıyor katlediyor.

Öyle bir düşmanlık ki bu sivil yerleşim alanları, hastaneler, mezarlıklar bombalanıyor. Faşist AKP-MHP rejimi Kürt Özgürlük Mücadelesini ve Türkiye devriminin önünü almak, tasfiye etmek için her türlü katliam ve saldırıyı yapıyor. Şu bilinmeli ki bizler hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz ve kesintisiz mücadele edeceğiz.
Bu savaşa ekonomik destek veren faşist işbirlikçilerin hepsinin bu katliamlarda eli var, binlerce işçiyi, emekçiyi sömüren, onların emekleri üzerinden devleti ve onun savaş sermayesini besleyen şirket ve faşistler bu savaşa ve katliamlara ortak olmaktan vazgeçin.

Hiçbir güç işçilerin, emekçilerin direniş geleneğini bitiremeyecek, nasıl 15-16 Haziran işçi direnişlerinde emekçiler mücadele ettiyse bugün de biz bütün ezilen, yok sayılan katledilenlerin sesi olacağız ve bu kar patronlarının peşinde olacağız.

HBDH Şehit Mahir Özgül (Doktor) İntikam Milislerimiz 15 Haziran tarihinde Bursa Osmangazi ilçesinde büyük bir maden şirketinin iş makinasına (ROK) yönelik eylem gerçekleştirdi. Yapılan bu eylem sonucunda faşist şirkete ait bu iş makinası yanarak küle döndü, şirket 1,5 milyon TL zarara uğratıldı.

İş makinası bu bölgede faaliyet gösteren ORTAŞ şirketine aittir. Bu şirket ve sahibi devlete ve AKP rejimine yakınlığıyla tanınıyor ve binlerce işçiyi sömürüp onların emeği üzerinden kazandığı paralarla faşist rejimin savaş ekonomisine destek oluyor. Tüm kar patronlarını, sermayeci işbirlikçileri ve faşistleri uyarıyoruz. Bu savaşa ve katliamlara ortak olduğunuz sürece intikam milislerimizin hedefi olacaksınız.

Bu eylem 27 Mayıs tarihinde şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin yoldaşın anısına ve misilleme olarak gerçekleştirilmiştir.”