Hakkari, Van ve Bitlis Demokrasi Yürüyüşü'ne hazır

HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü'nün hazırlıkları sürüyor. Serhat kentleri yürüyüşe hazır. Yürüyüş ve karşılamalara güçlü katılım bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 'Demokratik Mücadele Programı' kapsamında 15 Haziran'da bir kolu Edirne, bir kolu ise Hakkari'den başlayacak olan 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü'nün hazırlıkları sürüyor. Yürüyüşe katılacak olan HDP'lilerin birçoğu Hakkari'ye ulaşırken, milletvekili, MYK, PM üyeleri, belediye eşbaşkanları ve parti örgütlerinin tamamının ise 14 Haziran pazar günü kentte olması bekleniyor.

'ÇOK GÜÇLÜ KATILIM SAĞLAYACAĞIZ'

Hakkari merkezde 15 Haziran'da HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve DTK Eşbaşkanı Sedat Şenoğlu'nun katılımıyla başlayacak olan yürüyüş, 1 kilometre olacak. HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, yürüyüş için günlerdir mahallelerde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yine yürüyüş ile ilgili sivil toplum örgütleri ve kentin önde gelenleriyle de bir araya geldiklerini söyledi. Kaya, "Şu an çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Yaptığımız çalışmayla tüm ilçelerden halkımızı yürüyüşe katacağız. Bu yürüyüşün başlangıç noktası olan kentimizde çok güçlü bir katılım sağlayacağız. Kent merkezinden 1 kilometre boyunca yürüyerek bu demokrasi yürüyüşünün startını vereceğiz. Alkış ve zılgıtlarla Hakkari halkının sesini tüm halklarımıza ulaştıracağız" dedi.

'VAN HALKI GÜÇLÜ BİR KARŞILAMA YAPACAK'

Konvoy, Hakkari'de bir kilometrelik yürüyüşün ardından Van'a doğru yola çıkacak. Vanlılar ise heyeti Van-Gürpınar-Gevaş yol ayrımında bulunan Hitit Tesisleri'nde karşılayacak, kent merkezine doğru kalabalık bir konvoyla hareket edilecek. Kent merkezine ulaşan heyet, HDP Van İl Örgütü binasına geçerek burada ilk buluşmayı gerçekleştirdikten sonra günü tamamlayacak. Heyet 16 Haziran günü de 15 ayrı gruba bölünerek halk buluşması, esnaf, STÖ ve ilçe ziyaretleri yapacak. 17 Haziran günü ise HDP'li heyet, kalabalık bir kitle ile Musa Anter Parkı'ndan Bitlis'e uğurlanacak. HDP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, "Hakkari'den gelen heyeti karşılayarak uzun bir konvoyla kent merkezine geleceğiz. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. O gün Van halkının güçlü bir karşılama yapacağına inanıyoruz. Sonraki gün gelen heyetler ile yerelde arkadaşlarımızın oluşturacağı gruplar ilçe, esnaf ziyareti, STK ziyareti yapacak. Haziran 17'sinde ise yine kalabalık bir kitle ile heyeti Bitlis'e doğru uğurlayacağız. Halkımızın gerekli sosyal mesafe ve maske önlemi alarak bu yürüyüşümüze katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

BİTLİS HALKINA ÇAĞRI

Van'ın ardından da HDP'lilerin yine güzergahlarında bulunan Bitlis'te de bir dizi etkinliklere katıldıktan sonra Amed'e doğru yola çıkması bekleniyor. HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Rumet Dursun ise şöyle dedi: "Van'dan gelen heyeti kentimizde güçlü bir kitle ile karşılayacağız. Bitlis konvoy için geçiş güzergahı olduğu için tüm halkımızla birlikte heyeti caddelerde karşılayarak selamlayacağız. Tüm halkımızı heyetimizi karşılamaya ve destek vermeye çağırıyoruz" dedi.