Günün öne çıkan haberleri

18 Kasım 2018, saat 20.41: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Türk devletinin 20 Ocak’ta Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart’taki işgalinden bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor.

 

PKK Kültür ve Sanat Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş, PKK’nin Kürtler, Türkler, Süryaniler, Araplar, Çerkesler başta olmak üzere kadim Ortadoğu topraklarında yaşayan tüm halk ve inanç gruplarının özgürlük ve demokrasi hareketi olduğunu ifade etti.

 

Bu hafta Türkiye’den Efrîn’e sevk edilen özel harekat timleri Ahrar Şarqiye ile Hurras El Din çeteleri içinde yer alan bazı gruplara operasyon başlattı.

 

HPG, 16 Kasım günü saat 15.30’da işgalci TC ordusuna ait 2 Skorsky helikopterin Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesi üzerinde hareket halindeyken gerillalarca hedeflendiğini belirtti. 

 

DKT Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tecride karşı düzenlediği açlık grevi eylemi ile dayanışmak amacıyla, Amed, Van, Hakkari, Urfa ve Adana'da düzenlenen açlık grevleri sona erdi.

 

HDP'nin Bursa İl Kongresinde konuşan Temelli: Tecride karşı mücadele demokrasi mücadelesidir. Eğer demokrasi mücadelesinde buluşamazsak tüm yaşamı tecritleştirir.

Yemen savaşı Mart 2015’te Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun müdahalesiyle yeni bir boyut kazandı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Karataş (Şemîka) köyünde AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri için yapılan yol ve arazi genişletme çalışmalarını devam ettiriyor.