Günün öne çıkan haberleri

13 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Rehin tutulduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde 8 Kasım’dan beri süresiz-dönüşüm açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Güven, “Tecride sessizlik, onaylamak ve bu suça ortak olmaktır" dedi.

Kürdistan Liberal Parti Merkez Komite üyesi Ferhad Têlo, ABD’nin PKK yöneticilerini hedef alan kararına tepki göstererek, Kürt halkının bunu asla kabul etmeyeceğini belirtti. Telo, ABD’yi kararını geri çekmeye çağırdı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), son dönemdeki 'şaibeli' kararlarının ardından yeni bir sınavla karşı karşıya.

Kebire Doğan için başsağlığı mesajı yayınlayan KJK, "Özleminiz olan anaların evlatlarıyla özgürce yaşadığı bir ülke yaratmak için başarı sözümüzü yeniliyoruz" dedi.  

KDP, kurulacak hükümette yer alacak partilerin, programını kabul etmesi şartını ileri sürdü.

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Yerellerde iktidarı AKP’nin faşist zihniyetine asla teslim etmeyeceğiz" derken, demokrasiden yana olan tüm kesimlerin ortaklık kurmasını istedi.

Ağır hasta tutsak Sisê Bingöl, "Ölmeden önce beni buradan çıkarın, köyüme götürün" çağrısında bulundu.

2015’te Cizre'de yaşanan “Cizre bodrum katliamı”na ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 'nde (AİHM) görülen davaya ilişkin açıklama yapan HDP Milletvekili Başaran, katliamlara karşı sessizliğin bozulması şansının yakalandığını söyledi.

Mazlum Doğan’ın annesi Kebire Doğan, Türk devletinin tüm engellemelerine rağmen yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.