Grup Yorum eylemine polis saldırdı: 8 gözaltı

Grup Yorum ve Tutsaklar ile Dayanışma İnisiyatifi’nin Kadıköy Süreyya Operası önünde yapmak istediği eyleme polis saldırdı. 8 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in taleplerini kabul edilmesi için Kadıköy’de Süreyya Operası önünde eylem yapan Grup Yorum ve Tutsaklarıyla Dayanışma inisiyatifine polis saldırdı.

Eylem öncesi Süreyya Operası önünü ablukaya alan polisler, alanda toplanan basın mensupları ve kitleye “ Kaymakam yasağını” gerekçe göstererek alandan uzaklaştırdı. Bu keyfi yasağı protesto eden Grup Yorum ve Tutsaklar ile Dayanışma İnisiyatifi, “ Yaşamı savunuyoruz. Grup Yorum’un ve tutsakların talepleri kabul edilsin” pankartını açarak yürüyüşe geçti.

Sık sık, “ Grup Yorum halktır susturulamaz”, “ Yaşasın ölüm orucu direnişimiz” sloganları atan kitlenin etrafını sarıldı. Kitleye saldıran polis, Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi ve İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, Grup Yorum üyesi Meral Hır’ın aralarında bulunduğu 8 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, konserlerinin yasaklarının kaldırılması, İdil Kültür Merkezi’nin basılmaması, haklarında açılan bütün davaların düşürülmesi ve “ terör” listelerinin kaldırılması talebiyle 200 güne aşkındır ölüm orucunda.