Gözaltında işkencenin fotoğrafı!

Amed'de gözaltına alınan B.Y.'ye yapılan işkencenin fotoğrafları ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 25 Aralık Çarşamba günü gözaltına alınan B.Y.'ye işkence yapıldığına dair fotoğraflar ortaya çıktı. Mezepotamya Ajansı’nın yayınladığı fotoğraflarda, B.Y.'nin vücudundaki morluklar ve ters kelepçeli olduğu görülüyor.

'GÖRÜŞMEMİZ ENGELLENDİ'

Gözaltına alınarak KOM Şube’ye götürülen müvekkili B.Y.'ye işkence yapıldığını söyleyen Avukat Berivan Turan, dün yapılan gözaltı sonrası şubeye gittiklerini, ancak müvekkilleriyle görüştürülmediğini aktardı. Gözaltına alınma sırasında gözaltı aracında işkencenin başladığını ifade eden Turan, B.Y.'nin ailesinin buna tanık olduğunu belirtti.

AVUKATLARA TEHDİT

Turan, 4 saat boyunca beklemelerine rağmen müvekkilleriyle görüşmelerinin engellendiğini dile getirerek, görüşme ısrarı üzerine Avukat Özgür Deniz İzgi'nin bir polis tarafından tehdit edildiğini söyledi. Turan, polisin Avukat Özgür Deniz İzgi’yi, "Senin kafanı cama gömerim" diyerek tehdit ettiğini ifade etti. Turan, işkence iddialarını dile getirdiklerinde ise başka bir polisin, "Polisler de yaralandı" dediğini ve bunun işkencenin yapıldığını kabul etmek olduğuna işaret etti.

HASTANELERDEN YALAN RAPOR

Israrları sonucu gece saat 24.00'te müvekkilleriyle görüştüğünü belirten Turan, işkence sonucu vücudunda oluşan hasarı gördüklerini, bunu fotoğraflarla belgelediklerini söyledi. Müvekkilinin sağlık raporu için sevk edildiği Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin gerçeği yansıtmayan raporlar düzenlediğini kaydetti.

Turan, müvekkilinin kaburgalarında zedelenme, başında şişlikler olduğunu, ancak hastanelerin bunları raporlamadığını söyledi.

Turan, işkence olayına karışan polisler hakkında da "kasten yaralama, işkence ve kötü muamele" nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.