Gençlik örgütleri, Suruç için adalet zinciri oluşturdu

Gençlik örgütleri, polisin bütün baskı ve engellemelerine rağmen Suruç Katliamı’nın 5’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarıyla Kadıköy rıhtımında adalet zinciri oluşturdu.

Gençlik örgütleri, polisin bütün engellemelerine rağmen Suruç Katliamı’nın 5’inci yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy rıhtım meydanında adalet zinciri oluşturdu.

‘GÜVENLİĞİMİZİ SURUÇ PATLAMASINDAN ÖNCE ALSAYDINIZ’

Halk ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandığı eylemde, “Sizin güvenliğiniz almak için buradayız” diyen polis amirine, gençlerden biri “Suruç’ta patlamadan önce güvenliğimizi alsaydınız” diye cevap verdi.

20 TEMMUZ ANMASINA VE YÜRÜYÜŞÜNE KATILIM ÇAĞRISI YAPILDI

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya katılımıyla gerçekleşen eylemde, polis rıhtımın önünde toplanan kitlenin zincir oluşturmasını salgını gerekçe göstererek izin vermek istemedi. Polisim saldırı anonslarına eşliğinde, “5. yılında Suruç Adalet Herkes için adalet” dövizini açıp, katliamda yaşamını yitiren 33 düş yolcusunun resimlerini taşıyan gençlik örgütleri, adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Polis ablukası altında, DAİŞ çeteleri tarafından katledilen 33 düş yolcusu meydanda yapılan tiyatro gösterisiyle anıldı. Tiyatro gösterisi sonrası söz alan SDGF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, Suruç için adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini; katledilen 33 düş yolcusu için hesap sormaya devam edeceklerini kaydederek, herkesi 20 Temmuz yapılacak genel anmaya ve yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.