Gebze'deki aileler: Her gün buradayız, yılmayacağız!

Gebze'de nöbet tutmak isteyen ailelerin eylemi bir kez daha engellendi. Aileler, "Yarın yine buradayız" mesajını verdi.

İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan tutsak ailelerinin Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemi 31'inci gününde devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe binası önünde bir araya gelen aileler, oradan cezaevi önüne geçmek için araçlara bindi. Cezaevine yakın bir yerde önleri polis tarafından kesilen aileler araçlardan inerek yürümek istedi. Ancak aileler yine polis engeli ile karşılaştı. 

POLİSTEN TEHDİT

Ailelerin önlerinin polislerce kesilmesine tepki gösteren Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Sinan Zincir, “Yaptığınız yasal değil bu aileleri engellemekle aslında hukuku çiğniyorsunuz” dedi. Annelerin üzerine yürüyen polis, yüksek sesle bağırdı.

Polislerin annelerin üzerine yürümesine tepki gösteren HDP Gebze İlçe Başkanı Ebubekir Çoban ve eyleme desteğe gelenlere polis, “Araçlarınızı çağırın, bunları çabuk götürün, yoksa gözaltı yapacağım” tehdidinde bulundu.

Aileler, yarın yine geleceklerini belirterek, eylemlerine son verdi. 

'ÖCALAN İLE GÖRÜŞMELER BAŞLASIN'

Eylem sonrası değerlendirmelerde bulunan, 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Hatice Calıhan’ın annesi Zeynep Calıhan, bir Anneler Günü'nü daha buruk geçireceklerini belirterek, “Çocuklarımız için diyalog yolları açılsın, tecrit kalksın istiyoruz. Abdullah Öcalan ile görüşmeler bir an önce başlasın. Bizim çocuklarımıza bir şey olursa biz yaşayamayız” diye konuştu.

‘BİZİ YILDIRAMAZLAR'

Callıhan, “Polisler cezaevi önünde bizlere hakaretler ediyor. Sadece bize değil, bizlere destek verenlere de işkence ve hakaret ediyorlar. Ama bunlar bizi yıldıramaz, biz vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımız, canlarımız için. Ne zaman ki bu tecrit biter, çocuklarımız özgür olur, biz o zaman cezaevi önlerini terk ederiz” diye kaydetti.