Gazeteci Kartal'ın tutuklanması protesto edildi

Gazeteci Sezgin Kartal’ın hukuksuz bir biçimde tutuklanmasının protesto edildiği Çağlayan Adliyesi önünde, “Özgür basın susturulamaz" mesajı verildi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gözaltına alınan Karşı Mahalle Muhabiri Sezgin Kartal bugün çıkarıldığı İstanbul 8 Sulh Ceza Hakimliği tarafından “PKK/KCK örgütü üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Bu keyfi tutuklama sonrası Çağlayan Adliyesi önünde yapılan açıklamada, özgür basının susmayacağının altını çizildi.

KEMALBAY: BİR GAZETECİNİN DAHA ÖZGÜRLÜĞÜ GASP EDİLDİ

 Sık sık, “Özgür basın susturulamaz” sloganlarının atıldığı eylemde ilk konuşmayı yapan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, bir gazetecinin daha boş bir dosya ile özgürlüğünün gasp edildiğini vurguladı. Sezgin Kartal’ın tutuklanmasının özgür basın emekçilerine yapılan saldırının bir devamı olduğunu kaydeden Kemalbay, bu hukuksuz kararı kınadı. Kemalbay, şöyle konuştu:
“Bir basın emekçisinin bu kadar boş bir dosyadan dolayı tutuklanması, Türkiye’de artık hiç kimsenin adli güvenliğinin olmadığını gösterdi.
Bu tutuklama aynı zamanda seçimlere gidilen bu süreçte basına yönelik pervasız saldırıların sürdüğünü de gösteriyor. Biz burada Sezgin Kartal’ın arkadaşları, yoldaşları ve basın emekçilerinin yanında olan demokrasi güçleri olarak bir kez daha Sezgin Kartal’ı ve özgür basının susturamayacaklarını söylüyoruz. Ve Sezgin Kartal'ın özgürlüğüne kavuşması için mücadele edeceğiz. Yakası ilikli yargı görmek istemiyoruz. Mücadelemiz sürecek.”

'SEZGİN'İN KAMERASI OLACAĞIZ'

SODAP Eşsözcüsü Kezban Konukçu ise, “ Basının üzerindeki baskılarla bütün bunları birleştirdiğimiz zaman içine girdiğimiz süreçte algı operasyonlarıyla daha sık karşılaşacağımızı farkındaydık. Sezgin Kartal’ı tutuklayabilirsiniz. Ama biz hepimiz Sezgin Kartal olacağız. Hepimiz elimizdeki cep telefonlarımızla Sezgin’in kamerası olacağız” vurgusunda bulundu.