GÜNDEM 26 MAYIS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Zap’taki gerilla güçlerine hitap eden Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, “Destan yaratan 300 Spartalı savaşçı, Pers imparatorluğuna ağır darbeler vurdu. Ancak Zap aslanları sadece destan yaratmıyor, direniş tarihinde yeni bir süreç geliştiriyor” dedi.

- Türkiye'de yapılacak siyasi bir seçimle savaşın sonlanmayacağını belirten PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, "Bizim için kilit İmralı’dır ve biz o kilidi ne pahasına olursa olsun kıracağız" dedi.

- QSD Basın Sorumlusu Ferhad Şamî, Türk devletinin sahada görünür bir hareketliliği olmamakla birlikte bir süredir tehlikeli bir plan üzerinde çalıştığını söyledi. Yeni bir işgal saldırısı beklediklerini belirten Şamî, her türlü saldırıya cevap vermeye hazır olduklarını kaydetti.

- Yeni işgal tehditlerinin bölge için büyük tehlikeler oluşturduğunu belirten Abdulkerim Ömer, “Misak-ı Milli’yi canlandırma planı olan ve tüm Ortadoğu ve dünyayı etkileyecek bu komploya NATO da dahil edilmek isteniyor” dedi.

- Şengal’de fiili ateşkes durumu devam ediyor. Dolaylı ve açık bir dizi görüşme yapıldığı biliniyor. Sonucun neye evrileceği belli olmaz. Devletin muğlaklığı karşısında Demokratik Özerk Şengal’in istikrarı ve duruşunda net olması, sonucu etkileyecektir.

- Almanya'nın Lutzerath şehrinde Cumartesi günü düzenlenecek Enternasyonalist Gençlik Festivaline katılım çağrısı yapan Tertip Komitesi, kapitalizme karşı farklı cephelerden direnen herkesi bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti.