GÜNDEM 19 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP Milletvekili Necdet İpekyüz, Kartal mitingine katılımın geleceğin emek ve özgürlükten yana olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, “Gün omuz omuza verme günüdür. Bizi görmeyenler bilsinler ki bütün hesaplar altüst olacak” dedi.

- Almanya’da yaşlıları telefonla arayıp dolandıran sahte polis çetesinin merkezinin Türkiye olduğu ortaya çıktı. Alman yaşlılar, Türk çeteye 2022 yılında toplam 8,4 Milyon Euro kaptırdı.

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yeni alınacak öğretim görevlilerinden ve personelden 100 bin TL rüşvet alınıyor. Üniversite rektörü ve rektörün üniversite bulunan yakınları ile AKP’liler rüşvet çarkının başında yer alıyor.

- Kuzey-Doğu Suriye’de 12 yılda her ev bir kadın örgütlülük merkezine dönüştü ve dahası erkeklere de kadın özgürlüğü eğitimi verildi.

- İstanbul, Ocak ayının ortasına geçilmesine rağmen hala yağış almadı. İSKİ korkulacak bir şey yok dese de Polen Ekoloji’den Cemil Aksu, 20 milyonluk megakentte uygulanan ekoloji politikalarının bir felakete sebep olacağına işaret ediyor.