GÜNDEM 17 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Günlerdir yüzlerce uçak, binlerce tank, top, obüs ve füze atışına karşı ferdi silahlarıyla direnenler için bu kez başka bir plan devreye konuldu. Saldırılar direnişçilerin vicdanları ve duygularına dönüktü. Çünkü direnenlerin onlarca yaralı için bunu kabul edeceğini biliyorlardı.

- Kürdistan’ın bir ucundan diğer ucuna enerjisini, cesaretini götürmüş bir gerillaydı Şoreş Mardin. Gençliğinin ilk yıllarında kıpır kıpır yüreğiyle özgürlük alanlarına koşan Şoreş, özgür bir toprak parçası ve demokratik bir gelecek için ömrünü adadı.

- DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşen enternasyonalist Lorenzo Orsetti için çok sayıda kişinin katılımıyla anma etkinliği düzenlendi.

- Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ndeki Crohn hastası siyasi tutsak Fatih Özgür Aydın’ın annesi Emine Aydın, salgın sürecinde tedavisi aksayan oğlunun hastaneye sevkinin şimdi de jandarmanın keyfi ağız içi arama dayatmasıyla engellendiğine dikkat çekti.

-2017 yılının Mart ayından beri çocuklarının cenazesini arayan Aslan ailesi, devletin hiçbir kurumundan cevap alamıyor. Çocuklarının sağ mı ölü mü olduğunu bile bilmiyorlar.

-- Van, Ağrı, Hakkari Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, Türkiye ve Kürdistan kentlerinin gittikçe yoksullaştığını belirterek, ülkenin ekonomik krizden çıkması için demokrasi, üretim ve istihdamın bir an önce tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

- Taliban güçlerinin evlenmek hatta cinsel köle haline getirmek üzere kız çocuklarını hatta bebekleri yaklaşık bin euro karşılığında satın aldıkları iddia ediliyor.

-Van Gölü’nde yapılan dip çamuru temizliği tartışmalara neden oldu; çevreciler, amacın doğru ama yöntemin yanlış olduğunu, bunun da zarar vereceğini savunuyor.