GÜNDEM 13 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan politikaları soykırım politikası olarak değerlendirerek buna karşı mücadelenin de daha boyutlu, daha etkili olması gerektiğini söyledi.

- PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, “Suriye meselesini, ancak Suriyeliler çözer. Suriyelilerin çözmesi için özgür olmaları gerekiyor. Başkalarından direktif almayacak. Beraber yaşamak için ne gerekiyorsa yapalım” dedi.

- PAJK, Paris'te katledilen Kürt kadınları anarak, kadınların mücadelesinin toplumsallaştığını ve 2023'ün kritik olduğunu belirtti. PAJK, "İnşa ve devrimci halk savaşı büyümeli" dedi.

- Muradiye ilçesinde yaklaşık 3 yıldır tecavüze uğrayan 16 yaşındaki Y., aralarında polislerin de bulunduğu 40 kişiden şikâyetçi oldu.

- JIN TV’ye konuşan PAJK Meclis Üyesi Ronahi Serhat, tüm devrimci güçlerin yeni bir proje ortaya koyması gerektiğini belirterek, “Biz buna sahibiz ve bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

- Çoğunluğu 2016 yılında Amed Büyükşehir Belediyesi’ne atanan Cumali Atilla döneminde işe alınan AKP ve MHP’lilerden oluşan 984 taşeron işçisine kadro verildiği ortaya çıktı.

- Denizli Cezaevi’nde tedavisi engellenen hasta tutsak Ekim Polat’ın infazının ertelenmesi için adalet nöbeti sürdüren annesi Songül İlker, “Oğlum ölüme terk ediliyor. Ağustos ayında boyu 20 cm uzadı. Artık kollarını taşıyamıyor” dedi.

- İstanbul’da son yıllarda giderek artan şekilde hayatın pahalılaşması ve enflasyonun yükselmesi ise geçim derdi yaşayan insanlar, kendi ev eşyalarını satmaya başladılar.