GÜNDEM 13 MAYIS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Yeşil Sol Parti’nin Amed’de gerçekleştireceği miting ve diğer merkezlerdeki mitingler takip edilecek.

- Yeşil Sol Parti’nin İstanbul’daki genç adaylarından Yağmur Kavak, ‘Taliban ittifakı’na karşı mücadeleyi aynı ağacın altında sürdürdüklerini ve ağacı büyütmeye çalıştıklarını söyledi.

- HDP Elbak Belediye Eşbaşkanı Şengül Polat ve Artemet Belediye Eşbaşkanı Medeni Özer, “14 Mayıs’ta son sözü bizler söyleyeceğiz” dedi.

- Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Başkanı Mustafa Karabudak, 14 Mayıs seçimlerinde Aleviler olarak Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceklerini ifade etti.

- Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Özkan Yorgun, tüm halklara barış, adalet ve eşitlik için Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısında bulundu.

- Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da yapılacak seçimlerin tarihi bir öneme sahip olduğunu söyleyen Avrupalı vekiller, Erdoğan’ı durduracak tek şeyin cesur halklar olduğunu belirterek, Yeşil Sol Parti’ye destek çağrısında bulundu.

- İsviçre Devlet Konseyi Üyesi Senatör Carlo Sommaruga, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta siyaset sahnesinden çıkarılıp tarihe gönderilmesi gerektiğini ifade ederek, Yeşil Sol Parti’yi destekleme çağrısında bulundu.