GÜNDEM 12 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, CPT’nin misyonuna göre değil de tecridi sürdüren komplo merkezine göre hareket ettiği vurgusunda bulundu, herkesi mücadeleyi büyütmeye ve tecridi kırmaya çağırdı.

- HDP milletvekillerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit için başlattıkları eylem devam ediyor. HDP’li Nuran İmir, görüşme sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getiriyor.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk hükümetinin yanlış politikaları, tarımsal alanların daralması sonucu üretimde yaşanan sıkıntılar, giderek derinleşiyor. Tarımsal alanlarda üretimin düşmesi beraberinde gıda tedarik sorunu getiriyor.

- PAJK Koordinasyonu Ayten Dersim, PAJK resmi internet sayfası için kaleme aldığı yazısında Paris’teki katliamlarda şehit düşen devrimcileri anarak “Şehitlere cevabımız hakikatin yolunda onların yoldaşı olmaktır. 21. yüzyıl kadın yüzyılı olacak diyerek, mücadele ve bilinçlenmeye ağırlık vermeliyiz. Komploculardan hesap sormak, her yerde örgütlü duruş ve kararlı yürüyüşümüz olacaktır” dedi.