GÜNDEM 11 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecride ve cezaevinde yaşanan baskılara dikkat çeken PAJK Zindan Komitesi üyesi Nejbîr Sêrt, CPT’nin devletlerin çıkarlarına göre hareket ettiğini belirtti.

- HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, mutlak tecrit sonlandırılıncaya kadar Adalet Bakanlığı önündeki nöbetlerini sürdüreceklerini söyledi.

- İmralı’nın, tecrit zihniyetiyle kurulduğunu; dış dünyayla hiçbir bağın kurulmamasının diri diri gömmek, yani fiili idam olduğunu belirten Av. Emran Emekçi, İmralı zindanı için “Devletler hukukunun dışına çıkılarak dizayn edilmiş bir cezaevidir” dedi.

- 9 Ocak 2013 günü katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için gerçekleştirilecek anma etkinlikleri takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Türk devletinin protesto edildiği bir gösteride çekilen fotoğrafta “yasaklı semboller” görüldüğü gerekçesiyle eski parlamenter Michel Brandt hakkında açılan davanın temyiz duruşması yarın Karlsruhe’de görülecek.

- Kürdistan kadın mücadelesinde temel rol sahibi Sakine ya da diğer adıyla Sara’nın direnişiyle büyülenen Rojavalı kadınlar, Amed zindan direnişinden duyduğu Sara’yı gördükleri Bekaa’dan beri unutamadıklarını ve izinde yürüdüklerini belirtiyor.

- HDP Gever İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, yarın seçim olacakmış şekilde hazırlık yaptıklarını, AKP-MHP’yi 2023 seçimlerinde Hakkari'de baraj altında bırakacaklarını söyledi.

- Cindirês köyünden olan 20 yaşındaki Romîna Sîdo, Türk devletinin işgalinin ardından topraklarından göç etmek zorunda kalan binlerce Efrînli'den biri. Romîna Sîdo, Efrîn’e olan özlemini kemanıyla dile getiriyor.