GÜNDEM 8 OCAK 2018

8 Ocak 2018 Haber Merkezi gündemi

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

- Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İran ve Rojhilat’taki halk ayaklanmaları takip edilecek.

-PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ı anlatan yoldaşı Muzzafer Ayata, "Sadece bir yönlü ele almak haksızlık olur, Sakine bütünlüklü bir devrimciliğin adıydı" dedi.

-İran üç bin yıllık devlet geleneğine sahip bir ülke. İmparatorluklar döneminde Pers imparatorluğu ile adını bölgede duyurmuş uzun yıllar hüküm sürmüş. Ardından Safavi İmparatorluğu ile geleneğini sürdürmüş.

-Paris katliamının 5’inci yıldönümünde HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, MİT’e ait olduğu belirtilen “gizli” ibareli ve “arz notu” başlıklı belgede imzası olan MİT müsteşar yardımcısının adının aynı zamanda Adil Öksüz’le birlikte 15 Temmuz darbe girişimini olgunlaştıran isim olarak anıldığını söyledi. Bilgen söz konusu isim için, “Adil Öksüz’ün nasıl çekip gitmesine fırsat verildiyse, aynı çevrenin himayesinde bulunuyorlar” dedi.

-İran’ın demokratikleşmesi, değişim için yürüttükleri mücadele ile İran’ı değişime zorladıklarını söyleyen PJAK Eş Başkanı Zilan Vejin, İran halkları yılın sonunda başlattıkları ayaklanma ile değişim taleplerini en üst düzeye çıkardıklarını söyledi.

-YPJ’nin suikastçı savaşçılarından Deniz Amara, Şengal ve Kobanê işgallerine karşı Cizre’den gelip YPJ’ye katılmış. İntikam alma sürecini bir suikastçı olarak sürdürüyor.