GÜNDEM 5 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devletinin hava saldırısı sonucu 5 Temmuz 2019 yılında hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerip, 25 yıllık mücadelesi ile Kürdistan kahramanları arasındaki yerini aldı.

-Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren ve İmralı'da hukukun işlemediğini belirten Av. Barış Baran, hiçbir toplumun savaş politikalarına karşı uzun süre dayanamayacağını söyledi.

-Kadın kazanımlarına yönelik saldırıları değerlendiren HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Toplumda değişmez, bir fıtrat olarak değerlendirilen her şeye karşı kadınlar mücadele ediyor. Bir dönüşüm gerçekleşti” dedi.

-Avrupa’nın birçok ülkesinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile Kobanê’de 3 Kürt kadınını katletmesini protesto etti.

-Kendilerini 9’u göçmen toplam 10 kişi öldüren NSU’nun devamı olarak tanıtan Neonaziler Sol Parti Genel Başkanı Yardımcısı Janine Wissler’ı ölümle tehdit ettiler.

-400 bin nüfusuyla Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu ilçesinde bulunan yüzlerce ahır, İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından zorla yıktırılmaya başlandı.