GÜNDEM 30 AĞUSTOS 2019

30 Ağustos gündeminden öne çıkan başlıklar

-İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, kayyum kararının bir darbe olduğunu belirterek, Kürt kentlerindeki seçimlerin anlamsızlaştırılıp demokrasinin de burada hapsedildiğini kaydetti.

-HDP Ağrı Milletvekilli Dilan Dirayet Taşdemir, üç büyükşehir kayyum atanmasının, halkın doğrudan demokrasi talebine ve birlikte yaşama iradesine müdahale olduğunu söyledi.

-AKP/MHP’nin Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesine tepki gösteren Amed ve Vanlılar, “Belediyelere sonuna kadar sahip çıkacağız” mesajı verdi.

-Amatör gurupların bağırarak söyledikleri Kürt ezgilerin asıl sahiplerinden daha fazla dinlendiğini söyleyen Müzisyen Aziz Arslan, bu tarz gurupların Kürt Müzik piyasasını işgal ettiğini belirtti.

-19 Ağustos'ta hayatını kaybeden Cumartesi Annesi Elmas Eren için bir yazı kaleme alan mücadele arkadaşı Emine Ocak, "Evladını, eşini, kardeşini bulamadan aramızdan ayrılan arkadaşlarıma söz verdim, kaybedenler ceza alana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

-ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin dünya çapında yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre 187 ülkede musluk sularının içilmesi insan sağlığı için tehlikeli. Bu ülkelerin arasında Türkiye de yer alıyor.

-FARC gerillalarının yıllardır süren oyalama taktikleri ve katliam politikalarına karşı sağcı Kolombiya hükümetine karşı yeniden silahlı mücadeleyi başlatması, yıllardır yapılan birçok uyarının dikkate alınmamasının sonucu.