GÜNDEM 27 TEMMUZ 2019

27 Temmuz 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Gerillada doktorluk yapan Kendal Amanos, "Yaşam hakkını tanımayan bir sistemden sağlık beklenemez" dedi. Amanos, dağdaki sağlık sistemi ve tedavi süreçleri ile gerillaya doktorluğun duygularını anlattı.

-Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına karşı tutum belirlemek için Kürt siyasi organizasyonlar ve çevreleri bir araya getiriyor. Bu amaçla Cumartesi günü saat 10.30'da Brüksel'de bir toplantı yapılacak. 

-Mehmet Emin Özkan’ın uzun bir geçmişi var, ama son 23 yılı ağır bir trajediyi ifade ediyor. Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ı öldürmekle suçlanıyor. Aslında öykü böyle başlamıyor. Aydın’a bir katil aranınca, Özkan “kurban” seçiliyor.

-Tarihi kent olan İstanbul’un tek bostanı Yedikule Bostanları, şehrin göbeğinde tarım kentinin mirası olarak kendisini koruyor.

-Türk rejimin hava saldırılarında hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib, 21 Mart Newroz şehitleri ve MLKP’li şehitler, Yunanistan’ın başkenti Atina’da anıldı.

-ABD Başkanı Donald Trump, Fransa’nın dijital ortamdaki faaliyetleri vergilendirmesine tepki göstererek, bu tedbiri Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “aptallığı” olarak nitelendirdi.

-Erdoğan’ın talimatıyla faizlerin düşürülmesi ardından uluslararası finans kuruluşları için çalışan analistler Türkiye’de ekonomik krizin derinleşeceğini uyardılar. Faizlerin düşürülmesi bumerang etkisi yapabileceği belirtiliyor.

-Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ‘zararsız’ olduğu iddiasıyla her geçen gün daha da kullanımı artan elektronik sigaraların ‘tartışmasız zararlı’ olduğu uyarısı yaptı.

-Yüzü aşkın sivil toplum örgütünün yaptığı bir ortak açıklamada, Avrupa ülkelerinde göçmenlerle dayanışma içerisinde olan bireylere yönelik baskılar sert bir dille kınandı.