GÜNDEM 27 ARALIK 2019

27 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Türk iktidarının dengelere oynayarak ayakta durmaya, Kürdistan Özgürlük Mücadelesini tasfiye edip bölgeye egemen olmaya çalıştığını söyleyen Karayılan, “Savaşmazsa veya çözüm gelişirse iktidardan düşerler” dedi.

-19’u çocuk 34 kişinin savaş uçaklarıyla katledildiği Roboski katliamının üzerinden 8 yıl geçti. Katliamın sorumluları ve emri verenler hala yargılanmazken, ailelerin ortak talebi ise adalet.

-Roboski Katliamı'nın 8. yıl dönümü vesilesiyle köye giden DTK ve Barış Anneleri'nden oluşan heyet, Roboskili ailelerle yaptıkları görüşmeleri anlattılar.

-İdlib’ten gelmesi beklenen 120 bine yakın mülteci dalgası sınıra dayanmışken, Türkiye, Afrika göçünün sıkışıp kaldığı Libya’ya da asker göndermeye çalışıyor.

-2019 iklimsel değişikliklere karşı tüm dünyada duyarlılığın üst düzeye çıktığı bir yıl olurken, devletler bağlamında aynı sorumluluk düzeyine ulaşılamaması umutların 2020 yılına bırakılmasına yol açtı.

-Ortodoks dünyasında Ukrayna üzerinden yaşanan bölünme, İskenderiye Patriği’nin de Kiev’i tanıması ardından daha da büyüyor.