GÜNDEM 20 TEMMUZ 2018

20 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Emniyet ve MİT gözetiminde DAİŞ eliyle gerçekleştirilen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen sorumlular hala ortaya çıkarılmadı.

-Almanya’nın önde gelen enerji şirketlerinden, son günlerde çıkartılan yasalarla Erdoğan’ın tek adam rejimini güçlendirmesi üzerine Türkiye’deki yatırımlarını durdurmayı planladığı ortaya çıktı.

-Çocuklara yönelen cinsel şiddetin toplumda çok büyük kaygıya neden olduğuna dikkat çeken Psikolog Duygu Öz, “Cinsel şiddet sonrası ortaya çıkan kaygı ortamı sanki biraz da bilinçli şekilde körükleniyor. Burada amaç kadının, çocuğun güvende olmadığını hissettirip kamusal alandan çekilmesinin sağlanmak diye düşünüyorum” dedi.

-Hukuk Hüsnü Öndül, süreklileşecek OHAL şartlarını değerlendirerek, “OHAL döneminde çıkarılan KHK’ler ve alınan kararlar OHAL bittikten sonra hükümsüz olması gerekiyor. Çünkü bunlar kanun değil, karardırlar” dedi.

-Efrîn işgalinin ardından Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işkencelerine maruz kalan E.Ş, ailesinden 3 kişinin yaşadıkları zulümden dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.