GÜNDEM 16 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Karayılan: Biz halkımızdan, özellikle de Başûrê Kurdistan, Arap, Irak halkından bizi desteklemelerini istiyoruz. Bu düşmanı yenmekte kararlıyız, Heftanin’de onları serseme çevirdik, Zap’a gelirlerse onları yerin dibine gömeceğiz.

-Kürdistan’da bir çığır açan 15 Ağustos 1984 Atılımı’nın komutanı Mahsum Korkmaz’a çeyiz sandığında sakladığı yün çorabı veren genç bir kadının hikayesi…

-HDP Milletvekili Garo Paylan, savaş politikalarının ekonomik çöküşe yol açtığını belirterek, "Devlet halktan para istiyor çünkü savaşa para harcandığı için hazine tamtakır" dedi.

-Amedli kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasının kadınlara yönelik sistematik saldırı planlarından biri olduğuna dikkat çekerek, birlikte mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

-15 Ağustos’a ilişkin konuşan Cenga Heftanin’de yer alan YJA Star gerillası Cudi Çekdar, “Cenga Heftanin’de,  gerillalar Egîd yoldaşın öncülüğünde direnişi yükseltiyorlar” dedi.

-Fabrikalarda Covid-19 vakaları artarken patronlar üretime tam gaz devam edip işçileri suçluyor. Gıda İş genel Başkanı Seyit Aslan ise salgın sürecinin işçiler ve emekçiler için başarılı yürütülmediğini vurguluyor.

-İklim araştırmacısı ve meteorolog Mojib Latif, küresel ısınmayla mücadelenin ekonomileri güçlendirme kapasitesine işaret ederken, ‘en kötü senaryo’ istikametinde ilerleyen insanlığın yeni çatışmalarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

-Almanya’da yapılan son bir ankete göre başbakan adayı olarak Olaf Scholz’u gösteren sosyal demokratlar oy oranı yüzde 2 artarak yüzde 16’ya yükseldi. Scholz’un etkisinden Yeşiller de nasibini aldı.