GÜNDEM 15 EYLÜL 2019

15 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kayyumlara karşı Diyarbakır, Van ve Mardin merkezli eylemler takip edilecek.

-Amed'de belediyelerinin gasp edilmesine karşı 28 gündür direnenler, eylemlerini iradelerine sahip çıktıkları için sürdürdüklerini belirterek, "Kayyum belediyeyi terk edinceye kadar direnişimiz sürecek" dedi.

-Mardinliler, kayyum gaspını kabullenmeyeceklerini söyleyerek, “Bizler canla başla çalıştık, irademizi sandığa yansıttık. Biz kalıcıyız, onlar gidici" mesajı verdi.

-Kürtlerin tarihi bir süreçten geçtiğini söyleyen DTK Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, bu süreçte ulusal kongrenin düzenlenmesinin elzem olduğunu vurguladı.

-Nuri Adnan, 2018 yılında Efrînli birkaç profesyonel ressamlarla birlikte Berxwedan ve Serdem kamplarında çadır kumaşlar kurarak binlerce çocuğun bu kumaşlara hislerini çizmelerini sağladı.

-2019-2020 eğitim-öğretim yılının başladığı Fırat bölgesinde ders zili; demokratik ulus perspektifli, bilimsel ve çok dilli eğitim için çaldı. Onbinlerce öğretmen ile yüzbinlerce öğrenci ders başı yaptı.

-Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Cizire bölgesinde yeni öğretim yılı başladı. Çok dilli eğitimin yapıldığı Cizre bölgesinde 230 bin 489 öğrenci anadilinde eğitim görecek.