GÜNDEM 14 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Polis şefinin Olof Palme cinayetinde Kürtlerin rolü olmadığını açıklaması üzerine İsveç'ten özür isteyen KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamuş, "PKK'ye yönelik 'terör' suçlaması da kalkmalı" dedi.

-DP Genel Başkanı Torun: DP olarak, faşizme karşı mücadelede birleşik bir hattın inşa edilmesini, mevcut saldırılara karşı direnmeyi önemli ve anlamlı buluyoruz.

-HDP’li Temel, organize ettikleri “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün Türkiye halklarının gasp edilmiş, karanlığa doğru hapsedilmiş bu haline dur demek ve Türkiye’nin demokratik inşası için yapıldığını söyledi.

-Libya’da tarafların anlaşmaya varmazsa yeni bir bölgesel savaşın başlayacağına dikkat çeken Alp Altınörs sanıldığı gibi ortada tam bir AKP zafer yok diyor.

-Yamaçlardan köye bakarken, baharın renkleriyle donattığı eşsiz bir ova görülüyor. Uçsuz bucaksız, yemyeşil bir ova. Burası Kanireş ve Gimgim sınırlarının kesiştiği bir yer. Yeryüzündeki cennetlerden biri olan Emera köyü.

-Van’da 2003’te DEHAP’lı belediye tarafından Yaşar Kemal ismi verilen parkın tabelası, yeniden söküldü. Yaşar Kemal’in isminin bulunduğu tabela yaklaşık 10 aydır tamirhanede bekliyor.

-Covid-19 salgınına ilişkin yayınlanan yeni bir araştırmada, hastalığa neden olan virüsün etkisinin hava sıcaklıklarıyla azalabileceği ve kış aylarında çok daha sert bir biçimde yükselişe geçebileceği savunuluyor.