GÜNDEM 13 TEMMUZ 2018

13 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-PKK-PAJK Zindan Komitesi tarafından 14 Temmuz Ölüm Orucu direnişinin 36. yıldönümüne ilişkin yayınlanan mesajda, 14 Temmuz'un Kürt ulusunun onur kazandığı gün olduğu belirtildi.

-Her türlü yolsuzluk ve hırsızlığa bulaşan AKP şimdi de Van cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerden elektrik, yemek, koğuş ve su parası alıyor.

-13 Temmuz 1989’de Kürt lider Dr. Abdulrehman Qasimlo, iki arkadaşıyla Viyana'da İran rejimiyle müzakere masasındayken kurşunların hedefi oldu. Kürdistan tarihinin trajik olaylarından olan bu suikastın üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen katiller hala yargılanmadı.

-İzmir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Reyhan Gümüşkaya Kaplan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kapatılarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlanmasını ‘kadının adına tahammül yok’ şeklinde değerlendirdi.

-Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabineye konuşan HDP Amed İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, "Kurulanın kabine değil de, kabile ve aile şirketi olduğunu söylemek daha doğru" dedi.