GÜNDEM 12 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-İsveç’teki bütün Kürtlerin, İsveç yargısına başvurup Palme cinayetiyle ilgili süreci yeniden başlatmaları gerektiğini söyleyen HPG komutanlarından Zülküf Palo, “Bu cinayetin aydınlatılması için zorlamak Palme’ye karşı da görevimizdir” dedi.

-KJK Koordinasyonu üyesi Besê Erzincan, “Kürt kadını aslında bugün tüm ezilenlerin mücadelesinin öncülüğünü yürütüyor. Sadece Kürt kadınları değil Ortadoğu’daki kadınların ortak mücadelesi, birliği toplumun, tüm ezilenlerinin öncülüğünü yapıyor” dedi.

-Türk devletinin Libya'ya müdahalesinin Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına ulaşma planının bir parçası olduğunu söyleyen İlham Ehmed, Türkiye’nin bu plana hizmet için Libya, Mısır ve Kuzey Afrika hattında DAİŞ’e yeniden can verdiğine dikkat çekti.

-Türk devletinin saldırılarında şehit düşen gerilla Amara direnişi kadar şehit bir yoldaşı için içten sesiyle söylediği şarkıyla da Haftanîn’de iz bıraktı.

-Tutsak gazeteci Aziz Oruç’un eşi Hülya Oruç, 21 Temmuz günü Ağrı'da görülecek ilk duruşmaya katılım çağrısı yaparak, "Aziz için verilecek karar tüm gazeteciler için verilecek " dedi.

-Van Gölü, son dönemlerde yaşanan mülteci katliamlarıyla adından bahsetmeye başladı. Mülteci katliamlarda insan tacirlerinin işbirliği yapan devlet güçlerinin de payı var.

-Rusya’nın Sibirya bölgesinde Ocak ayından bu yana havanın normalin üstünde yüksek olması, topraktaki nem oranını düşük olmasından kaynaklı, her gün çok sayıda yangın çıkıyor.