GÜNDEM 29 ŞUBAT 2020

29 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-KJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret altında tutulduğu İmralı’da çıkan orman yangınına ilişkin “Bu ateşle oynamaktır” dedi. KJK, AKP iktidarının yeni bir şiddet dalgasıyla kendilerini kurtarmak istediğine dikkat çekti.

-Avrupa’da Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bu Cumartesi, dünyanın bir çok yerinde eyleme çağırdı. Açıklamada bir eylem takvimi de verildi.

-Prof. Dr. Hamzaoğlu, dünyada korku yaratan koronavirüs ve benzeri salgınların ana sebebinin neo-liberal politikalar olduğunu ve olmaya devam edeceğini söylüyor.

-Hayvan besicileri, Kayyum tarafından gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan pazarlarına getirilen her hayvan başına ücret uygulamasını 2 aydır boykot ediyor.

-ABD ve Talibanlar Cumartesi günü Katar’da imzalanacak anlaşmaya imza atmaya hazırlanırken, 40 yıldır savaş halinde olan Afganistan’ın geleceğine ilişkin endişeler devam ediyor. Anlaşma sonrası ne olacağı belirsiz.

-Tüm dünyaya korku salan koronavirüs Covid-19 salgınında şimdiye kadar alınan önlemler global ekonominin bu yıl içinde ciddi bir resesyona girmesi riski olduğunu gösteriyor.

-Yeni koronavirüs salgını Covid-19’un Nijerya’da da ortaya çıkmasıyla Sahra Altı Afrikası ülkelerindeki sağlık sistemlerinin yetersizliğinden kaynaklı endişeler artıyor.

-Dünyadan 390 milyon ışık yılı uzaktaki bir kara deliğin neden olduğu dev bir patlamanın astronomlar tarafından görüntülendiği duyuruldu.