GÜNDEM 1 EYLÜL 2019

1 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Gasp edilen Van Büyükşehir Belediye Meclis Sözcüsü Cemil Komi, belediye meclislerinin feshiyle birlikte kayyumların doğrudan temin ve ihale süreçlerini yandaşlara peşkeş çekeceğini söyledi.

-Efrînli öğretmenler ve öğrenciler zor koşullarda yeni eğitim yılına başlıyor. Efrînli öğretmenler çadır ve harabeye dönmüş okullarda başlayacakları yeni eğitim yılında kendilerine destekte bulunulmasını istiyorlar.

-İktidarın tekrar belediyeleri gasp etmesinin halkın iradesini yok saymak olduğunu söyleyen HDP vekili Necdet İpekyüz, "Kayyumların ilk icraatları barikatlardı, saldırı ve saltanattır" dedi.

-Aylık kadın gazetesi Newaya Jin’ın Eylül sayısı ‘Dünya barışını arıyor’ manşetiyle çıktı.

-Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen Alman gerilla Michael Panser (Bager Nujiyan) memleketi Potsdam’da yürüyüş ve mitingle anıldı. Gösteride “Almanya finanse ediyor, sloganları” sloganı dikkat çekti.

-Belediye gasplarını kabul etmediklerini ve buna karşı direnişte olduklarını söyleyen HDP vekili Mehmet Rüştü Tiryaki, "Tepkilerimizi dile getirmemizde, sokakta da halkımız sonuna kadar bizimle" dedi.

-Nurettin Demirtaş, Türkiye’nin her yere kaos ve şiddet ihraç eden bir ülke olduğunu dile getirerek dünyanın Çin’in hangi adayı işgal edeceğini değil, Türkiye’nin işgal saldırılarını konuşması gerektiğini ifade etti.

-Son günlerde Türkiye'den Yunanistan'ın adalarına geçen kaçak göçmen sayısının artması üzerine Atina hükümeti harekete geçti. Türkiye ile sınırını sıkı sıkıya kapatma kararı alan hükümet AB ve NATO’nun yardımıyla gözlem noktaları kuracak.