Fransa’da bir belediye daha HDP’ye destek verdi

Fransa’nın Montpellier bölgesindeki Grabels Belediye Başkanı René Revol, HDP’li belediyelerin gasp edilmesine tepki göstererek, HDP ve Kürt halkı ile dayanışma mesajı verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Grabels komünü belediye başkanı René Revol, 19 Ağustos’ta Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edildiğini hatırlattı.

Her üç belediyenin yüzde 50’nin üzerinde oyla kazanıldığına dikkat çeken Revol, paralel olarak 400’ü aşkın HDP’linin gözaltına alındığını belirtti.

Revol, “HDP Kürtler, Ermeniler, Aleviler, Êzidilerin gibi herkesin demokratik haklarını savunarak pratikte uygularken, Recep Tayyip Erdoğan hükümeti gerçek bir sivil darbe yürütüyor” dedi.

Revol, Grabels Belediyesi olarak, “Kürt halkı ile dayanışma” mesajı verirken Montpellier’de demokrasiye yönelik saldırıları kınamak amacıyla yapılan gösterilere katılmaya çağırdı.

Fransa’nın Oise bölgesindeki Montataire komünü belediyesi, Paris bölgesindeki Vitry-sur-Seine Belediye Başakanı Jean-Claude Kennedy, Camhpigny-Sur-Marne Belediye Başkanı Christian Fautré, Villiers-le-Bel Belediyesi Başkanı Jean-Louis Marsac ve Rennes Belediyesi Başkanı Nathalie Appéré de HDP’li belediyelerin gasp edilmesini kınamış, HDP’ye destek mesajı vermiş ve Fransız hükümetini harekete geçmeye çağırmıştı.