ESP ve SGDF’lilerin açlık grevi sona erdi

ESP ve SGDF üyelerinin üç günlük açlık grevi sona erdi. Grevciler, hapishanelerde yaşanan işkencelere karşı herkesi tutsakların sesi olmaya çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekler Federasyonu (SGDF), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve hapishanelerde yaşanan işkence uygulamalarına karşı girdikleri 3 günlük açlık grevi eylemini sonlandırdı.

Eylemin son gününde Barış Anneleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi de Kültür Park’ta bulunan Gençlik Tiyatrosu’nda hazır bulundu.

‘AÇLIK GREVİ YENİ BİR YOLUN VESİLESİ’

Burada konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ESP’nin İmralı’da ve diğer hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine karşı yaptıkları açlık grevi eyleminin bir çağrı olduğunu belirterek, bütün halkın bu çağrılara güçlü cevap vermesi gerektiğini söyledi. Çepni, “Bundan sonra da tecride karşı mücadelemiz sürecek. Bu açlık grevi eylemi yeni bir yolun vesilesi olabilir. Burada yürütülen direnişi selamlıyorum” dedi.

'TUTSAKLARIN SESİ OLALIM'

Daha sonra söz alan ESP İl Eşbaşkanı Birkan Polat da, yıllardır haoishanelerde hak ihlallerinin yaşandığını hatırlatarak, “ESP olarak hem tutsaklara ses olmak hem de dayanışmak için açlık grevine girdik. Bu süreçte bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bütün aydınlara, yazarlara, insan hakları örgütlerine ve bütün demokratik kamuoyunu cezaevinde yaşanan işkencelere karşı tutsakların sesi olmaya çağırıyoruz. Ancak birlikte olursak tutsaklar özgür olur” diye belirtti.

TİYATRO GÖSTERİMİ

Konuşmaların ardından Güney Amerika ülkesinde dört tutsağın bir cezaevi hücresinde işkence ve baskılara karşı girdikleri ölüm orucu süreci ve yaşam mücadelesini anlatan “Ölüm Uykudaydı” adlı tek kişilik tiyatro gösterimi yapıldı.