ESP: Kadın özgürlük yürüyüşü engellenemez

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, ESP ve SKM’li kadınların gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Kadın özgürlük yürüyüşü engellenemez” dedi.

ESP İstanbul İl Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, “AKP-MHP faşizminin yeni bir gözaltı saldırısıyla karşı karşıyayız. Partimizin Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Genel Sözcümüz Deniz Aktaş, İstanbul İl Eş Başkanımız Ezgi Bahçeci ve SKM MYK üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Ebru Yiğit, Züleyha Mangan ve Tanya Kara, SKM MYK toplantısı için bulundukları HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Sevgi Özdem’in Balıkesir Altınoluk’taki evinden gözaltına alındı. Ev sahibi Sevgi Özdem de operasyonda gözaltına alındı” diye hatırlattı.

“Faşizm ezilenlerin her cephesine saldırırken yaptığı gibi, kadınlara karşı açtığı savaşta da önce örgütlü kesimlere saldırıyor” diyen ESP, şunları ekledi: “Çünkü örgütlü kadınların mızrağın ucunu erkek egemen kapitalizmin maddi temeli olan devlete, faşizme doğrultacağını çok iyi biliyor. Örgütlü kadını etkisizleştirdiği zaman, bireyler toplamıyla daha kolay baş edeceğini düşünüyor.”

ESP şunları ifade etti: “Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyelerinin gece yarısı erkek egemen faşist devlet operasyonuyla gözaltına alınması yürüttükleri kadın özgürlük mücadelesini engellemeye dönüktür. Ancak partimizin ve SKM’nin çalışmaları gözaltı ve operasyonlarla engellenemez.

AKP-MHP iktidarının toplumda örmek istediği korku duvarı çatlamıştır. Şimdi sıra o korku duvarını kadınların öfkesi ve isyanı, işçi sınıfı ve ezilenlerin birleşik mücadelesiyle tamamen tuzla buz etmekte.

Yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Kadın özgürlük mücadelemiz durdurulamaz.”