Esad: Kimyasal silahları Türkiye'den alıyorlar!

Suriye Devlet Başkanı Esad, ülkesindeki terörist grupların kimyasal silahlarını Türkiye'den aldığını belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesindeki terörist grupların, mali ve askeri desteğin yanı sıra kimyasal silahlarını doğrudan Türkiye’den aldığına yüzde 100 emin olduğunu açıkladı.

Sputnik’e konuşan Esad, "Doğrudan Türkiye’den… bu konuda kanıtlar var. Bunların bir kısmı birkaç yıl önce internette yayımlanmıştı. Türkiye’de birçok taraf ve milletvekili bu iddialar konusunda hükümetten hesap sormuştu. Dolayısıyla gizlenen bir şeyler var” dedi.

Esad, “Kuzeyden gelmek dışında başka şansları yok. Dolayısıyla, yüzde 100 Türkiye” diye ekledi.

'TÜRKİYE İŞGALCİ'

Esad, Türkiye’nin hezimete uğrayan 'Fırat Kalkanı Operasyonu'nu da ‘işgal’ olarak değerlendirdi ve bunun ‘terör faaliyetlerinden farkı olmadığını’ söyledi. Şam’ın veya BM’nin onayı alınmadığı için Türkiye’nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini kaydeden Suriye Devlet Başkanı, “Türk işgalinden veya Amerikan askerlerinden -ki bu da işgaldir- veya sahadaki teröristlerden söz ettiğinizde, bunlar arasında bir fark yoktur” ifadesini kullandı.

İLK DEĞİL

Suriye’de geçen yıllarda gerçekleştirilen  kimyasal silah saldırısının arkasında da Türkiye’nin olduğu konuşulmuştu. Saldırının, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde, MİT ve Jandarma’nın desteğiyle El Nusra çeteleri tarafından gerçekleştirildiği, Amerikan araştırmacı gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Pulitzer ödüllü  Seymour Hersh tarafından açıklanmıştı.