Erzurum’un üç ilçesinde 15 HDP’linin görevi gasp edildi

Erzurum’un Karayazı, Tekman ve Karaçoban belediyelerinde HDP’li 15 meclis üyesinin görevleri Ankara rejimi tarafından gasp edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile gaspların gerçekleştiği bildirildi. 15 HDP’li hakkında yürütülen soruşturmalar ve davalar gaspa gerçekçe olarak gösterildi.

Gasp talimatı kapsamında Karayazı Belediyesi Eşbaşkanı Burhanettin Şahin ile birlikte Erdal Bayram, Yakup Aras, Yüksel Kişi, Abdurrehim Göksu, Mahmut Çimendağ, Alaattin Kırtıl ve Emel Turan görevden alındı. Böylece 13 olan HDP’li meclis üyelerinin sayısı 8’e düştü. 18 Eylül 2019 günü de Karayazı Belediyesi Eşbaşkanı Melike Göksu tutuklanmış ve yerine kayyum atanmıştı.

Tekman Belediyesi'nde Cemalettin Şengül, İsmet Karabulut ve Ali Sait Bingül’ün görevleri gasp edildi. Bu belediye meclisinde 9 olan HDP’li üye sayısı 6’ya düştü. Mart ayı sonundaki seçimlerde HDP’li aday Müzahit Karakuş yüksek bir oyla seçimleri kazanmış ancak KHK ile ihracı gerekçe gösterilerek mazbatası gasp edilmişti.

Karaçoban Belediyesi’nde ise belediye eşbaşkanı Remziye Sönmez’in aralarında olduğu 4 meclis üyesinin görevleri gasp edildi. Remziye Sönmez, Kazım Erhan, Murat Yaprak ve Ekrem Çintimur'un görevden alınmasıyla HDP’li meclis üye sayısı 10’dan 6’ya düştü.