Efrin Direnişi’nde 13’üncü gün: CANLI BLOG

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-Nusra devşirmesi çete gruplarının Efrin’e yönelik saldırıları devam ediyor. Gelişmeleri CANLI BLOG yayınımızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

21:40

İşgalci Türk ordusu Efrîn’in Cindires ilçesine ağır silahlarla saldırıyor.

 

19:10

İşgalci Türk ordusu ile birlikte Efrîn’e saldıran El Kaide çeteleri, Raco ilçesinin Elbizkê köyünde 4 kişilik bir aileyi eve kilitleyerek diri diri yaktı.

18:56

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn ve Rojava’ya yönelik işgal amaçlı saldırılarına ilişkin bir açıklama yapan PYD Parti Meclisi, işgalci Türk devletinin DAİŞ ve El Nusra çeteleri ile birlikte Efrîn’de sivil katliamlar gerçekleştirdiği, katliamlara karşı uluslararası sessizliğin de katliamlara ortak olmak anlamına geldiğine dikkat çekti.

18:34

QSD Basın Merkezi, Şehba’da işgalci Türk ordusu ve El Kaide grupları ile QSD savaşçıları arasında dün geceden bu yana çatışmalar yaşandığını belirtti.

17:52

QSD Basın Merkezi, Efrîn’de Türk devletine işgal saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen 4 savaşçının kimliğini açıkladı.

 

17:21

QSD Dış İlişkiler Sorumlusu Redur Xelil, Türk ordusunun Efrin’de kullandığı yasaklı silahları belgelemek için bir ekibin çalışma yürüttüğünü söyledi.

17:02

Alman federal meclisinde Efrîn’e yönelik işgalinin ele alındığı bir oturum düzenlendi. Oturumda konuşan vekiller Efrîn saldırısıyla Türk devletinin uluslararası yasaları çiğnediğine dikkat çekerek, federal hükümete “NATO’yu harekete geçir” çağrısı yaptı.

16:46

Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı yürütülen ‘Çağın Direnişi’ destanının 13’ücüncü gününde, yaratılan kahramanlıklardaki önemli gelişmelerini derledik.

 

15:21

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bilinçli olarak sivillere veya sağlık kuruluşlarına yapılan saldırıların uluslararası insani hukuka göre suç olduğunu hatırlattı.

15:21

Alman federal meclisinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgalinin ele alındığı oturum başladı. Oturumun başında konuşan Sol Parti Eş başkanı Katja Kipping Merkel’e seslenerek “Efrîn’e sessizliğiniz Erdoğan’a diz çökmektir” dedi.

15:20

The Guardian’ın Ortadoğu muhabiri Martin Chulov imzalı haberde, Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının kantona bir ‘felaket’ gibi çöktüğünü düşündüklerine vurgu yapıldı.

14:39

İşgalci Türk ordusu ve devşirdiği çetelere karşı yürütülen Çağın Direnişi’nin bilançosunu açıklayan QSD, 473 Türk askeri ve Türk ordusuna balı çetenin öldürüldüğünü belirtti.

 

13:57

QSD, işgalci güçleri vurdu: 20 ölü

QSD savaşçıları, Bilbilê’nin Zarê köyü çevresinde işgalci güçlere yönelik eylem düzenledi. 20 asker ve çetenin öldürüldüğü bildirildi.

13:46

KONGRA-GEL: Efrîn'e saldırıları durdurmak için 3 Şubat'ta yürüyüş

KONGRA-GEL, halkları bütün gücüyle Efrîn yürüyüşlerine katılmaya çağırarak, "Yaratacağımız güçlü kamuoyu ile devletlerarası çıkara dayalı sessizliği aşabilir ve Efrîn'i işgal etmek isteyen faşist Türk devletinin saldırılarını durdurabiliriz" dedi.

13:07

13 günde 104 sivil katledildi

Efrîn hastanesi, işgalci Türk devletinin saldırılarında 13 günde 104 sivilin katledildiği, 156 sivilin yaralandığını açıkladı.

 

12:55

Efrîn halkı 18 şehidi sonsuzluğa uğurladı

Tarihi Efrin direşininde şehit olan 2 Asayiş Gücü, 5 YPJ, 6 QSD savaşçısı, 3 Özsavunma Gücü ve 2 sivil Avrîn Hastanesi önünde yapılan merasimle uğurlandı.

 

12:37

İşgalci Türk ordusunun bombardımanı sonucu, Cindirês ilçesine bağlı Çeqela köyünde 20 yaşındaki Mihemed Ehmed Silêman adlı bir sivil yaralandı.

12:19

Efrin'in Bilbile ilçesi çevresinde şiddetli çatışmalar ve hava saldırıları devam ediyor. 

11:01

İşgalci Türk ordusunun Cindirês’teki Selahattin Eyubi camiyi bugün bir kez daha bombaladı.

Efrin’e yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusu ve DAİŞ-Nusra devrişmesi ÖSO çeteleri, kutsal mekanları ve tarihi yerler bombalamaya devam ediyor.

Efrin’in Cindirêsê ilçesindeki Selahattin Eyubbi camisini 29 Ocak’ta bombalayan işgalci Türk güçleri, bugün bir kez daha aynı camiye top saldırısı gerçekleştirdi.

10:56

 İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Meydankê ilçesine bağlı Omer Simo ve Serînckê köylerine top atışları yapıyor.

10:47

Yurtsever Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi öncülüğünde Efrîn direnişine destek için Süleymaniye’den Sêmelka Sınır Kapısı’na doğru başlayan yürüyüş, 3’üncü gününde büyük bir coşkuyla sürüyor.

09:36

Efrin’de dün gece neler oldu?

İşgalci Türk ordusu gece saatlerinde Efrin’in birçok bölgesini bombaladı. QSD savaşçılarının farklı noktalarda düzenlediği eylemlerde ise çok sayıda asker ve ÖSO çetesi öldürüldü.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları 13'üncü gününe girdi. Dün akşam saatlerinde Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçılarının Bilbile, Raco ve Şera'da işgalcilere yönelik etkili eylemler düzenlemiş ve çok sayıda asker ve çetelere ait araçlar imha edilmişti.

Gece saatlerinde ise QSD savaşçıları Bilbile'nin Şîltahtê köyünde Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylem düzenledi. Eylemin ardından işgalci güçler köy ve çevresine tank ve obüslerle saldırdı.

QESTEL TEPESİ ÇEVRESİNDE ÇATIŞMA

Şera'da ise QSD savaşçıları ile işgalci Türk askerleri ve çeteleri arasında gece boyunca Qestel tepesi çevresinde yoğun çatışmalar yaşandı. Ağır silahlarla tepe çevresinde eylem gerçekleştiren QSD savaşçılarının çok sayıda asker ve çeteyi öldürdüğü belirtiliyor.

Dün akşam saatlerinde işgalcilerin hava saldırısı düzenlediği Şerewa'nın Bircikê Sileman, köyünde gece saatlerinde yoğun çatışmalar yaşandı.

ŞIYE

Şiye ilçesine bağlı Merwaniye köyü yakınlarındaki tepe ve çevresine yönelik işgalci Türk ordusunun obüs ve tanklarla saldırıları 12 saattir aralıksız devam ediyor. Bölgede saldırı ve çatışmaların yoğun olduğu belirtiliyor. Ayrıca Merwaniye ve çevresine yönelik işgalciler hava saldırısı düzenledi.

CINDIRÊSÊ

İşgalciler Cindirêsê'nin köylerine ise uçak saldırısı ve ardından gece boyu top saldırıları düzenledi. Saldırılar hala devam ediyor.

ŞEHBA

Şehba'da ise QSD savaşçıları Türk devleti ve çetelerine ait dört noktaya yönelik eylem düzenledi. Qil Cibrin ve Mare'ye yönelik düzenlenen eylemlerin sonuçlarına ilişkin henüz net bilgi alınamadı.

Öte yandan işgalci Türk ordusunun Til Rıfat ve Şex İsa'ya yönelik obüs ve tanklarla saldırı düzenlediği bildirildi.

MABETA

Mabeta'da da işgalcilerin yoğun saldırısı vardı. Xelîl köyü ve çevresinde Türk ordusu ve çetelerine QSD savaşçılarının gerçekleştirdiği etkili eylemde en az 3 asker ve çetenin öldürüldüğü bildirildi.

09:10

Kobanê'de dün binlerce kişi Efrin direnişine destek vermek için bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

 

09:01

İşgalci Türk ordusu, Efrin’in Bilbilê ilçesine bağlı köyleri bombalıyor. Bölgedeki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı köyler işgalci Türk devletine ait savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Bombardımanın devam ettiği, keşif uçaklarının da savaş uçaklarıyla birlikte bölge üzerinde dolaştığını bildirildi.

Bölgede, Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları ile işgalci Türk güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

 

08:41

QSD işgalcileri üç ayrı noktadan vurdu

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik Bilbile, Şiye ve Raco'da üç ayrı noktadan eylem yaptı. Yerel kaynaklar; çok sayıda çete ve askerin öldürüldüğünü bildiriyor.

 

08:40