Çağın Direnişi’nin 13. gününde neler yaşandı?

Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı yürütülen ‘Çağın Direnişi’ destanının 13’ücüncü gününde, yaratılan kahramanlıklardaki önemli gelişmelerini derledik.

İşgal saldırılarına karşı ‘Çağın Direnişi’ destanı 13’ücüncü gününde kahramanlıklarla yazılmaya devam ediyor. AKP-El Kaide-DAİŞ terör örgütlerinin Efrîn ve ilçelerine yönelik saldırılarına QSD savaşçıları birçok noktada düzenledikleri eylemlerle yanıt veriyor.

İşgalci Türk ordusu ve mevzi arkadaşı DAİŞ devşirmesi ÖSO, dün gece Bilbile, Şiye ve Roca’da Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçılarından aldıkları ağır darbenin etkisi üzerinden atamamışken, gün içerisinde Bilbile’ye bağlı Zerge köyünde 20 çetenin öldürülmesiyle sonuçlanan QSD eylemle bir kere daha sarsıldı.

‘Çağın Direnişi’nin 13’ücüncü gününde işte yaşananlar:

BİLBİLE

QSD savaşçıları, Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı Zarê köyü çevresinde işgalci Türk güçlerine yönelik eylem düzenledi.

Eylem sonucunda 20 Türk askeri ve çetenin öldürüldüğü öğrenildi. Qirnê köyünde ise düzenlenen eylemde bir askeri araç imha edildi.

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Nusra devşirmesi ÖSO çeteleri Bilbilê ilçesine bağlı Kotana ve Qerekola köylerine top atışları yapıyor.

QSD savaşçılarının, Bilbile ilçesinin Gundê Bukê’de köyünde dün gece işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik düzenledikleri eylemde 15 Türk askeri ve çetesi öldürülmüştü.

CİNDİRESE

Türk ordusu, Cindirês ilçe merkezi ve köylerine yönelik havadan ve karadan saldırılarını bugün de sürdürdü.

İşgalci Türk ordusunun bombardımanı sonucu, Cindirês ilçesine bağlı Çeqela köyünde 20 yaşındaki Mihemed Ehmed Silêman adlı bir sivil yaralandı.

Efrîn’in tarihi ve kutsal mekanlarını DAİŞ yöntemleriyle hedef alan işgalci Türk ordusu Cindirêsê ilçesindeki Selahattin Eyubbi camisini bir kere daha bombaladı. Selahattin Eyubi Camisi 29 Ocak’ta da işgalci Türk güçleri tarafından bombalanmıştı.

MEYDANKE

İşgalci Türk ordusu tarafından bombalanan bir diğer bölge ise Meydanke ilçesi oldu. AKP-El Kaide-DAİŞ “milli ordusu” Meydankê ilçesine bağlı Omer Simo ve Serînckê köylerini toplarla bombaladı.

ŞERAVA

QSD savaşçıları karşısının direnişi karşısında sınıra çakılan işgalci Türk ordusu hava ve karadan yaptığı bombardımanla köy ve kentleri hedef almaya devam ediyor. Şerava ilçesi de Türk devleti ve çetelerini bugün bir kere daha bombalandı.

ŞİYE

QSD savaşçılarının, DAİŞ işbirlikçisi Türk ordusuna dün gece düzenlediği eylemler kapsamında Şiye ilçesindeki çetelerde hedef alındı.

QSD savaşçılarının Xelil köyünde Türk ordusu ve iş birlikçi çetelerine düzenledikleri eylem sonucunda 3 asker ya da çete öldürüldü.

RACO

Raco'ya bağlı Şingile köyünde QSD savaşçıları dün gece Türk ordusu ve çetelerine yönelik etkili bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde ilk belirlemelere göre; çetelere ait iki doçka yüklü araç içindeki Türk askerleri ve çeteler birlikte imha edildi.

QSD HAFTALIK BİLANÇOYU AÇIKLADI

QSD Girê Spî Kantonuna bağlı Eyn İsa kasabasında bir basın toplantısıyla, ‘Çağın Direnişi’nin bir haftalık bilançosunu açıkladı.

QSD, İşgalci Türk ordusu ve devşirdiği çetelere karşı yürütülen ‘Çağın Direnişi’nin son haftasında yaşanan çatışmalarda 473 Türk askeri ve Türk ordusuna balı çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Napalm ve Misket bombası gibi yasaklanmış silahları da kullanan işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının 460 kez sivil yerleşim yerleri ve Efrîn direniş ceplerini bombaladığı kaydedilen QSD açıklamasında içerisinde tank ve panzerlerinde olduğu 25 zırhlı aracın imha edildiği belirtildi.

34 savaşçısının da kahramanca direnerek şehit düştüğü ifade edilen QSD açıklamasında, işgalci Türk ordusunun saldırıları sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 sivilin de katledildiği duyuruldu.

KONGRA-GEL’DEN 3 ŞUBAT EFRİN YÜRÜYÜŞÜ ÇAĞRISI

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Efrîn'deki işgalci saldırılar ve 3 Şubat'ta düzenlenecek Efrîn yürüyüşlerine ilişkin bugün yazılı bir açıklama yayımladı.

KONGRA-GEL, halkları bütün gücüyle Efrîn yürüyüşlerine katılmaya çağırarak, "Yaratacağımız güçlü kamuoyu ile devletlerarası çıkara dayalı sessizliği aşabilir ve Efrîn'i işgal etmek isteyen faşist Türk devletinin saldırılarını durdurabiliriz" dedi.

EFRİN HASTANESİ: 13 GÜNDE 104 SİVİL KATLEDİLDİ

Efrîn Hastanesi, işgalci Türk devletinin saldırılarında 13 günde 104 sivilin katledildiği, 156 sivilin yaralandığını açıkladı.

Hastane yönetimi adına açıklamayı yapan Ciwan Mihemed, 20 Ocak günü başlayan işgal saldırılarında Efrîn’de aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 104 sivilin şehit düştüğünü, 156 sivilin de yaralandığını kamuoyuna duyurdu.

EFRİN HALKI 18 ŞEHİDİNİ SONSUZLUĞA UĞURLADI

Tarihi Efrîn direşininde şehit olan 2 Asayiş Gücü, 5 YPJ, 6 QSD savaşçısı, 3 Özsavunma Gücü ve 2 sivil Avrîn Hastanesi önünde yapılan merasimle uğurlandı.

YURTSEVER GENÇLİĞİN EYLEMİ 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE

Yurtsever Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi öncülüğünde Efrîn direnişine destek için Süleymaniye’den Sêmelka Sınır Kapısı’na doğru başlayan yürüyüş, 3’üncü gününde büyük bir coşkuyla sürüyor.