DTK: Açlık grevi eylemcilerinin talepleri kabul edilsin

Cezaevlerindeki açlık grevi direnişini selamlayan DTK, eylemcilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi. DTK, kamuoyuna da duyarlılık çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Genelde Türkiye'de, özelde Kürdistan'da olağanüstü bir dönemden geçildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye'deki cezaevlerinin doluluk oranı AKP Hükümeti-devleti döneminde 191 kat artmış olduğunu kendileri de dile getirmektedir" vurgusunda bulunuldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"OHAL uygulamaları ile başlayan ve yaşamın her alanında yaygınlaşan hak ihlalleri en çok cezaevlerinde uygulanmaktadır. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de cezaevleri koşulları, en ağır yaşam koşullarının yaşandığı alanlar olmakla beraber bu dönemde OHAL uygulamaları kapsamında en ağır tecrit, işkence ve kötü muamelelerin yaşandığı yerler olmaktadır.

Ağır tecrit koşullarında tutulan Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecrit koşullarının kaldırılması ve özgürleşmesi için yine cezaevlerinde OHAL ile birlikte artan hak ihlallerinin bir an önce son bulması için PKK ve PAJK'lı tutsakların başlattığı açlık grevini birinci ayını geride bırakmıştır. Sayın Öcalan'ın özgürleşmesi ve cezaevlerindeki kötü yaşam koşullarının düzeltilmesi için başlatılan açlık grevlerini selamlıyoruz."

DUYARLILIK ÇAĞRISI

DTK, açıklamasının sonunda da şunları ifade etti:

"Başlatılan açlık grevinin talepleri tüm halkımızın talepleri olduğunu vurgulamak isteriz. Bu amaçla başlatılan açlık grevinin tüm taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi için tüm halkımızı, uluslar arası kurum ve kuruluşları, insan hakları savunucularını duyarlı olamaya çağırıyoruz."