DKP/BÖG: Yeni 15-16 Haziran'ın şafağındayız!

15-16 Haziran Direnişi'ne dikkat çeken DKP/BÖG, "Yeni 15-16 Haziran'ın şafağındayız. Birleşik devrimci savaş hazırlığını büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), 15-16 Haziran Direnişi'nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Sadece iki gün sürmesine rağmen sokağa çıkan 100 bine yakın işçinin üretimden gelen gücü ve kararlılığı, sömürücü patron sınıfların uçaklarla, araçlarla İstanbul’dan kaçmalarına neden olmuştur. Sermaye ve onun devleti ayaklanmaya saldırmış, yapılan gözaltılara işçilerin cevabı karakolları kuşatarak, içerideki işçileri çıkarmak olmuştur. Silahlarla işçilere saldıran polis ve asker karşısında işçilerin cevabı barikatları yıkmak olmuştur. Başka kentlere taşınamaması, işçilerin siyasal öncülüğünün ve karşı zorun yetersiz olmasına, sendikal işbirlikçilerinin eklenmesi, direnişin bastırılmasına yol açsa da, ayaklanmanın gücü meclise yasa getiren sermaye partilerine geri adım attırmıştır" denildi.

'SÖMÜRÜ VE SÖMÜRGECİLİK SİSTEMİ YIKILIYOR'

"Bugün direnişin 50. yılında işçi sınıfı için kölelik en ilkel hali ile sürmektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "15-16 Haziran İşçi Ayaklanmasının 50. yılında Emperyalist-Kapitalizmin çöküşü başlamıştır. Ülkemizde bu çöküşün taşıyıcısı AKP-MHP faşizmi sömürü ve sömürgecilik sisteminin yıkılmakta olduğunu görmekte ve bunu geciktirmeye hazırlanmaktadır" diye belirtildi.
DKP/BÖG, açıklamasının sonunda, "Tüm devrimci güçleri, ayaklanmalar şafağında olduğumuz bu tarihsel süreçte işçi sınıfı ve ezilen sınıflar içerisinde birleşik devrimci savaş hazırlığını büyütmeye çağırıyoruz" dedi.