DGH’den Nisan ayı eylem bilançosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve özgürlüğü için Şehit Zülküf Gezen ve Şehit Ayten Beçet İntikam Birimlerinin Nisan ayında gerçekleştirdiği eylemlerin bilançosu açıklandı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi(DGKH), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Şehit Zülküf Gezen ve Şehit Ayten Beçet İntikam birimlerinin Nisan ayında gerçekleştirdiği eylemlerin bilançosunu açıkladı.

“Önder Apo’nun üzerinde bulunan ağırlaştırılmış tecrit ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için birimlerimiz tarafından Türkiye ve Kürdistan illerinde Şehit Zülküf Gezen ve Şehit Ayten Beçet İntikam birimlerimiz tarafından Nisan ayında eylemler gerçekleştirilmiştir.  Eylemlerde iki fabrika üç araç ve bir trafo ateşe verilerek kullanılmaz hale getirilmiştir” diyen DGH Koordinasyonu eylemlerin detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

BATMAN

“9 Nisan tarihinde 21.20 sıralarında Pazaryeri mahallesinde bulunan 300 abonenin ihtiyacını gideren elektrik trafosu Şehit Ayten Beçet İntikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda milyonluk hasar oluşmuş saatlerce trafo yenileme işlemi sürmüştür.

İSTANBUL

19 Nisan tarihinde 04.00 sıralarında Silivri ilçesi Gümüsyaka mahallesinde bulunan bir araç Şehit Zülküf Gezen İntikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.
22 Nisan Tarihinde Güngören İlçesi Bayrampaşa caddesinde bulunan bir servis aracı birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Eylemin sonucunda araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

BURSA

23 Nisan Tarihinde 02.00 sıralarında Hamitler mahallesinde sitenin bahçesinde bulunan bir araç Şehit Ayten Beçet İntikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda araç yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.

DENİZLİ

24 Nisan tarihinde 01.00 sularında Merkez Efendi ilçesi zafer mahallesinde bulunan bir kumaş fabrikası Şehit Zülküf Gezen İntikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Fabrika yanarak kullanılmaz hale gelmiş, dört milyon liralık maddi hasar oluşmuştur.
27 Nisan tarihinde 03.30 sıralarında Pamukkale ilçesinin Korucuk mahallesinde üretim ve satış yapılan bir tekstil fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda fabrika yanarak kullanılmaz hale gelmiştir.”