Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Devrimci Gençlik, Türkiye kentlerinde eylemde

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadınlar (DGK), Seri Hılde Hamlesi kapsamında Türk kentlerinde bir dizi eylem gerçekleştirdi.

DGH ve DGK tarafından yapılan açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

İSTANBUL

Esenyurt’ta 22 Aralık’ta 5, 28 Aralık’ta 1 araç yakıldı. AKP’li HÖH üyesi Emrah adındaki Muş’lu bir şahıs cezalandırıldı.

Ümraniye’de Ak ocaklar ilçe başkanının işyeri parça tesirli ses bombalarıyla bombalandı. Aynı zamanda Ümraniye Dudullu’da 2 araç ateşe verildi.

Bağcılar’da faşistlere ait tekstil işletmesi Ş. Delal AMED intikam birimi tarafından ateşe verildi. 5 katlı olan tekstil binası tamamen yandı.

28 Aralık’ta Güngören’in Orhangazi ve Çeşme mahallelerinde Ş. Azê MALAZGİRT intikam birimi tarafından faşistlere ait 3 araç ateşe verildi.

AKDENİZ-EGE BÖLGELERİ

Açıklamanın devamında, ‘’DGH ve DGK olarak “SERÎ HILDE” hamlemizi gündeme alan yazılamalar, ÖNDER APO’nun özgürlüğünü gündeme alan bildiriler, AKP devletinin özel savaş politikalarıyla gençleri batağa sürükleyen fuhuş ve uyuşturucuya karşı mücadeleyi gündeme alan sticer çalışmaları yapılmaktadır’’ denildi.

Eylemlere ilişkin ise şu bilgiler verildi:

09.12.2017 tarihinde Muğla’da eş zamanlı olarak iki araç yakılmıştır.

1.12.2017 tarihinde Antalya Muratpaşa’da aynı anda 3 araç yakılmıştır.

26.11.2017 tarihinde Manisa’da faşistlere ait yumurta fabrikasının deposu yakılmıştır.

16.11.2017 tarihinde Antalya Kepez’de Ş. Mawa TORİ intikam birimi tarafından düşman aracına içinde bilye ve çivi bulunan parça tesirli ses bombası atılmıştır.

Manisa da faşist bir işyerine saldırı yapılmıştır.

5.12.2017 tarihinde İzmir’de uyuşturucu satışı için kullanılan yer yakılmıştır.

İzmir’de farklı tarihlerde faşistlere ait 5 araç yakılmıştır.