Denizler anıldı: Mücadeleleri Kurdistan'da sürüyor

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, mezarları başında anıldı. Anmadaki konuşmalarda "Mücadeleleri Kurdistan’da devam ediyor. Mücadelemizi aydınlatıyorlar, yolumuzu açıyorlar" mesajı verildi.

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 52’nci yıl dönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarları başında anıldı. Demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile birçok siyasi parti üyesi ve yöneticileri katıldı.

'YOLUMUZU AYDINLATIYORLAR'

Tülay Hatimoğulları, Denizler'in asla unutulmadığını belirterek, “Doktor Hikmet Kıvılcımlı'lardan, Kaypakkaya'lardan, Mahirler'den, Denizler'den, Mazlumlar'dan, Sakineler'den, Sêvêler'den bırakılan devrimci, sosyalist ve yurtsever mücadeleyi onlara layık olacak şekilde taşıyacağız. Onları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Bakırhan ise Kürtçe ve Türkçe yaptığı yaptığı konuşmasında şunları belirtti: “Bugün Deniz, Hüseyin, Yusuf’un mücadelesi Kurdistan’ın dört parçasında devam ediyor. Mücadelemizi aydınlatıyorlar, yolumuzu açıyorlar. Saygıyla selamlıyoruz kendilerini. Emin olsunlar ki; mücadele başarıya ulaşıncaya kadar devam edecek. Wan direnişinde olduğu gibi, Amed’de olduğu gibi, İstanbul’da, İzmit’te, İzmir’de olduğu gibi direnen, özgürlüğüne, eşitliğine, haklarına sahip çıkan emekçilerin mücadelesinde olduğu gibi... Bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağımıza eminiz, inanıyoruz.”