DBP, Seyfo Deresi'nde katledilenleri andı

Sefo Deresi Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anan DBP, katliamcı zihniyetin bugün de iktidarda olduğunu vurguladı, Roboski'yi örnek gösterdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Van'ın Özalp ilçesindeki Sefo Deresi’nde 77 yıl önce 33 Kürdün katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, katlamla Kürt halkına gözdağı verilmek istendiğine dikkat çekilerek, "1943 yılının Temmuz ayında sınır ihlali suçlamasıyla Van’ın Saray ve Özalp ilçelerinde 33 Kürt köylüsü gözaltına alınarak, dönemin 3. Ordu komutanı Orgeneral Mustafa Muğlalı’nın emriyle götürüldükleri Sefo Deresi’nde elleri arkadan bağlanarak infaz edildiler. 33 Kürt köylüsünden 32’si infaz edilirken bir köylü diğer cenazelerin altında kalarak hayatını kurtarmış ve bu katliamın duyurulmasını sağlamıştır” denildi.

'DİRENİŞ KAZANDIRACAK'

“Türkiye tarihi katliamlar tarihidir” vurgusunda bulunulan açıklamada, katliamların da Kürt halkının direnişinin de sürdüğü belirtildi, "Dün Sefo Deresi Katliamı, bugün ise Roboski Katliamı ile Kürtlere açıkça mesajlar verilmektedir" denildi.
DBP, açıklamasının sonunda, "Direnerek kazanacağız" mesajını verdi.