Cumartesi Anneleri 800'üncü eylemini yapacak

Cumartesi Anneleri, bu hafta 800'üncü eylemini düzenleyecek. Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Komite de annelere destek çağrısı yaptı.

Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 800’üncü haftasına hazırlanıyor. Annelerin bu haftaki eylemi de salgın nedeniyle sanal medya üzerinden düzenlenecek.
Yine bugün saat 21.00’de sanal medya hesaplarından eyleme destek verilmesi için çağrı yapılacak.
Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, şu çağrıyı yaptı: “Adaletsizliği kanıksamak da adaletsizliği üretmek kadar utanç vericidir; kanıksama, susma çağrısı herkesedir. 800’üncü haftada adalet isteyen herkes bu akşam saat 21.00’de '@CmrtesiAnneleri' Twitter hesabından duyurulacak hashtagi kullanarak sesimize ses olsun."

ICAD: CUMARTESİ ANNELERİ SINIRLARI AŞTI

Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Komite (ICAD) Uluslararası Büro, Cumartesi Anneleri’nin eylemlerinin 800’üncü haftasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Türk devletinin sistematik baskı ve saldırılarına rağmen Cumartesi Anneleri'nin, dünyanın en uzun erimli eylemini gerçekleştirdiğini kaydeden ICAD, sınırları aşan bu eylemin birçok ülkede kayıp yakınlarının mücadelesiyle buluştuğuna dikkati çekildi.
Açıklamada şunlar ifade edildi:
"Kayıp yakınlarının mücadelesi Amed'den Batman'a birçok kente yayıldı. Ancak faili kendisi olan Türk devleti, hâlâ binlerce gözaltında kaybın akıbetini açıklamaktan kaçınmaya devam etmektedir. Egemen sınıfların kendi iktidarlarını korumak için toplumsal muhalefete yönelik uyguladıkları bu saldırı yöntemiyle dünyamızda yüz binlerce insan devlet güçleri veya onlara bağlı paramiliter çeteler tarafından kaçırılarak kaybedildi. 20’nci yüzyılda Hitler faşizminde, Latin Amerika'da ABD destekli diktatörlüklerde olduğu gibi, Türkiye'den Sri Lanka'ya, Pakistan'dan Irak'a, Suriye'den Kolombiya'ya, Meksika'dan, Balucistan'a ve Arjantin'den Marokko'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde uygulanan bu saldırıya karşı kayıp yakınlarının, insan hakları savunucularının, ilerici ve devrimci güçlerin mücadelesi sürmektedir."
ICAD, tüm duyarlı insanları kayıplar için her alanda sokağa çıkmaya çağırdı.