Cizre’de devlet terörü: İki genç katledildi/YENİLENDİ

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sıkıyönetim saldırıları 28. Gününde devam ediyor. Dün gece yapılan saldırılarda iki genç daha katledildi.

Devlet terörünün 28 gündür aralıksız devam ettiği Cizre’de iki genç daha katledildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sıkıyönetim saldırıları 28. Gününde devam ediyor. Dün gece yapılan saldırılarda Nebi Katlav ve Şükrü Coşkun isimli gençler katledildi.

Cizre halkının öz yönetim iradesine karşı ilan edilen sıkıyönetim 28’inci gününe girdi.  Halkın, tanklar ve ağır silahlarla mahallelere yapılan saldırılara karşı direnişi devam ederken, ilçede dün gece yasak boyunca süren en şiddetli çatışmalar yaşandı. Cahferi Sadık Tepesi’nden, Sait Atak İlköğretim Okulu tepesinden ve Çarkendal bölgesi olmak üzere üç koldan girmek isteyen asker ve polisler sabaha kadar aralıksız bir şekilde tanklarla top atışı yaparak, kobra tipi zırhlı araçlardan da bomba atar ve ağır silahlarla mahalleyi taradı. Cudi Mahallesi’ne 3 noktadan girmek isteyen asker ve polise Sivil Savunma Birlikleri (YPS) tarafından, sert karşılık verildi.  Gece başlayan ve sabaha kadar devam eden şiddetli çatışmalarda yaşamını yitiren asker ve polislerin olduğu belirtildi. Mezbahane Sokak tarafından mahalleye sızmaya çalışan asker ve polisin çıkan çatışma sonrası mahalleyi rastgele taraması üzerine Nebi Katlav ve Şükrü Coşkun isimli gençler yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren gençlerin çatışmalar nedeniyle cenazelerin çatışma bölgesinde kaldığı öğrenildi. YPS güçlerinin direnişinin ardından tekrar tepelere çekilen asker ve polisin tanklardan top atışları ve mahalleye dönük açtıkları ateş sürüyor.

DÜN İKİ GENÇ DAHA KATLEDİLMİŞTİ

Cizre’de dün devlet güçlerinin yaptığı saldırılarda Murat Ekinci (22) ve Murat Egül (24) isimli gençler katledilmişti.

Bu arada
Şırnak’ın Yafes Mahallesi’nde katledilen 1 kişinin cenazesi bulundu. Parçalanmış halde bulunan cenaze Cizre Devlet Hastanesi’e getirilirken, cenazenin 4 gündür haber alınamayan 32 yaşındaki zihinsel engelli Hacı Tongut’a ait olduğu iddia edildi.