GÖRÜNTÜLÜ

CDU'dan Newroz mesajı

Federal Almanya’da iktidar partisi olan CDU, Almanya’da yaşayan Kürtlerin Newroz Bayramı’nı kutlarken, Kürtlerin radikal çetelere yönelik mücadelesinin takdirle izlendiği vurgulandı.

 

Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) adına Federal Genel Başkanvekili Julia Kloeckner tarafından görüntülü Newroz mesajı yayınlandı.

Almanya’da yaşayan Kürtlerin Newroz Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Julia Kloeckner, Kürtlerin geleneklerini yaşamalarının özel anlamına vurgu yaptı.

Almanya’da 1 milyonu aşkın Kürdün yaşadığını hatırlatan Kloeckner, “Kürtlerin bayramlarını kutlayabilmeleri biz Almanya’daki politikacılar önemli bir işarettir” dedi.

Türkiye’de kısa süre öncesine kadar Kürtlerin Newroz bayramının kutlanmasının yasak olduğunu da hatırlatan Kloeckner, “Ve burada Almanya’da özgür ve açık bir ülkedeyiz. Özgürlük, bir başkasının kendisi için önemli olanı yapabilmesidir” diye konuştu.

‘DİNCİ AŞIRICILIĞA KARŞI ÖNEMLİ PARTNERİMİZSİNİZ’

Kürtlerin DAİŞ başta olmak üzere Ortadoğu’daki radikal çete örgütlerine karşı mücadelesine atıfta bulunan Julia Kloeckner, Kürt genç kadın ve erkeklere seslenerek, “Sizleri takdirle izliyoruz” dedi.

Kürtlerin demokrasi mücadelesini de bildiklerini söyleyen Klöckner, Kürt halkının Newroz Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutlamasını istediğini sözlerine ekledi.