GÖRÜNTÜLÜ

Cansız ve arkadaşları Kerkük’te anıldı

2013 yılında Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı.

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) tarafından düzenlenen etkinlikte Cansız ve arkadaşlarının mücadelesinin zafere kadar süreceği vurgulandı.

Etkinlikte bir konuşma yapan RJAK Meclis üyesi Perwin Hesen, Cansız’ın mücadele yaşamı boyunca bulunduğu her yerde öncülük rolünü yerine getirdiğini belirtti.

Hesen konuşmasında “Sakine Cansız daha küçük yaştan itibaren Kürt halkının haklarını savunma mücadelesini geliştirdi. Aile içerisinden başlayarak parti saflarında sürdürmeye başladı. Bütün yaşamı mücadeleyle devrimci bir kadındı. Zindanda, siyasi çalışmalarda, diplomasi de ideolojik alanda ve kadın özgürlük mücadelesinde yürüttüğü mücadele eşsizdi.

Zindan direnişinin öncülerindendi. Her türlü işkence ve teslim alma siyasetine karşı direndi ve bir saniye bile tereddüt etmedi. Düşmanı hiçbir şekilde sevindirmedi. Esat Oktay bütün baskıya rağmen sakine cansız arkadaşa tek bir adım geri adım attırmadı” ifadlerini kullandı.

Anmada üç devrimci kadın anısına mumların yakılmasından sonra Cansız ve arkadaşlarının mücadele yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.