GÖRÜNTÜLÜ

Cansız, Doğan ve Şaylemez üç ülkede anıldı

Paris'te katledilen devrimci Kürt kadınlar için Toronto, Sidney ve Torino kentlerinde anma etkinlikleri düzenlendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 2013 yılında katledilen devrimci Kürt kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez anılmaya devam ediyor. Toronto, Sidney ve Torino kentlerinde katliam protesto edilirken, üç kadının mücadelesinin sahiplenileceği mesajları verildi.

TORONTO

Kanada'nın Toronto kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezinde, Paris'te katledilen üç devrimci kadın anıldı.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Kadın Komisyonu tarafından açıklama yapıldı ve bildiri dağıtıldı.

Sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisinin ardından KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal da telefon bağlantısıyla kitleye hitap etti.

SIDNEY

Avustralya'nın Sidney kentinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezinin öncülüğünde Paris Katliamı protesto edildi. Konsolosluk binasının önündeki eylemde, Süleyman Bingöl Tertip Komitesi adına Süleyman Bingöl konuştu.

Bingöl, Kürt kadınının gerçek katillerinin gizlenmesi için tetikçi Ömer Güney'in öldürüldüğünü söyledi. Bugüne kadar katliamın sorumlularının bulunması yönünde hiçbir gelişme kaydedilmediğinin belirtildiği eylemde, "Aksine, tetikçi Ömer Güney'in öldürülmesiyle katliamın üzeri kapatılmak isteniyor. Kürt halkı adalet yerini bulana kadar bu davanın peşini bırakmayacak. Eğer Fransa devleti bu suça ortak değilse, bu katliamın failleri ortaya çıkarılsın" denildi.

Eylemde sık sık "Jin, jiyan, azadi", "Bijî Serok Apo", "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

TORİNO

İtalya'nın Torino kentinde, Halk Evi Kültür Merkezi'nde, Fransa'nın başkenti Paris'te 2013 yılında katledilen devrimci Kürt kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için anma etkinliği düzenlendi.

Arin Mirkan Komitesi tarafından organize edilen gecede, Sakine Cansız'ın mücadele yaşamı ve işkencede göstermiş olduğu devrimci duruşa dikkat çekilerek, bunun kadın mücadelesine katkısı anlatıldı.

'Bir Kavgaydı Yaşamım' kitabından alıntıların da okunduğu etkinlikte, Kürt Komitesi adına bir konuşma yapıldı. 

Konuşmada, Cansız'ın yaratmış olduğu direniş çizgisinin Kürt kadın mücadelesine esin kaynağı olduğu Cansız'ın Kürtlerin Rosa Luxemburg'u, Clara Zetkin'i olduğu belirtildi.

Etkinlik, sinevizyon gösterimiyle sona erdi.