Bugünün öne çıkan haberleri

13 Temmuz 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik…

Urfa'da korucu olan Müslüm Toraman ve oğulları, tartıştıkları Zeki, Murat ve İmam (Salih) Boğakça kardeşleri katletti.

Bu yılki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adanan Durham Madenciler Festivaline sayılı saatler kala, on binlerin Durham kentine akışı sürüyor.

HPG komutanlarından Zerdeşt Navdar, Efrîn’den Bradost’a uzanan işgal konsepti ve gerillaların eylemlerini değerlendirdi.

HDP Kadın Grubu’nun ilk toplantısında konuşan Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "Tek adam rejimine karşı demokrasi mücadelesini büyütmek önceliğimiz olacaktır" mesajını verdi.

PKK Yürütme Komitesi, 14 Temmuz 1982’deki “Büyük Ölüm Orucu” direnişinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 14 Temmuz direnişi için “Ulusal Onur Günü” dedi. PKK, faşizme karşı topyekûn direnişe çağırdı.

ANF Muhabiri Rebaz Hesen, Lelikan'dan izlenimlerini görüntüler eşliğinde haberleştirdi.

KODAR ve PJAK, İran’a demokratikleşme için geniş bir proje hazırladı. Proje, İran’dan radikal-pratik adımlar talep ediyor.

Büyük Britanya hükümetinin ülkenin Avrupa Birliği’nden ayrılma süreci için hazırladığı ve dün açıkladığı yol haritasının nasıl bir karşılık göreceği beklenirken, birliğin getirdiği avantajların mümkün olduğunca korunmak istendiği anlaşılıyor.

Her türlü yolsuzluk ve hırsızlığa bulaşan AKP şimdi de Van cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerden elektrik, yemek, koğuş ve su parası alıyor.

PKK-PAJK Zindan Komitesi tarafından 14 Temmuz Ölüm Orucu direnişinin 36. yıldönümüne ilişkin yayınlanan mesajda, 14 Temmuz'un Kürt ulusunun onur kazandığı gün olduğu belirtildi.