Beştaş: Mızrak çuvala sığmıyor

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iktidar blokunun gitgide zayıfladığını belirterek, “Artık mızrak çuvala sığmıyor; korkanlar biz değil, saldıranlardır. Dimdik ayaktayız, hiç kimse enseyi karartmasın” dedi.

Muhalif güçlerin, iktidarın bir araya gelmeyi engellemeye çalıştığı bu dönemde oyuna gelmemesi gerektiğini belirten HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yapılan haksızlıkları herkesin sadece kendi penceresinden değil, genel anlamda ele alması gerektiğini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, ANF’ye konuştu. HDP Milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi zamanlamasının, manidar olduğuna dikkat çeken Beştaş, yukarıdan gelen bir talimatla şekillenen bu kararın halkın iradesine ve Meclis’e doğrudan darbe olduğunu kaydetti. HDP güçlendiği için saldırıların arttığını belirten Beştaş, “Onlar vurdukça, biz güçleniyoruz” dedi.

SALDIRANLAR KORKUYOR

HDP’nin ülkeye demokrasi, barış ve özgürlüğü getirme mücadelesi verdiğini vurgulayan Beştaş, iktidarın HDP şahsında bu değerlere saldırdığını kaydetti. Bu çabaların zavallılığın göstergesi olduğunu ifade eden Beştaş, kanunları, anayasayı, uluslararası değerlerin tümünü yerle bir eden bir yaklaşımla karşı karşıya olunduğuna işaret etti. İktidarın ülkeyi normal ve demokratik bir zeminde yönetemediğini söyleyen Beştaş, iktidar blokunun kötülük, iftira ve baskı yöntemiyle halkı kendisine mecbur etmeye çalıştığını vurguladı. Yandaş sermayedarları koruyan, itiraz eden herkesi “terörist” ilan eden bir anlayışla ülkeyi yönetmeye çalışan iktidar blokunun gitgide zayıfladığını dile getiren Beştaş, “Artık mızrak çuvala sığmıyor; bu nedenle korkanlar biz değil, saldıranlar. Her hakikat yaptıklarını teşhir ediyor” şeklinde konuştu.

FARİSOĞULLARI AĞIR HASTA

Vekillikleri düşürülen HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu gibi HDP Milletvekili Musa Farisoğulları’nın da derhal tahliye edilmesi gerektiğini belirten Beştaş, Güven ve Farisoğulları’nın hem vekilliklerinin iadesi hem de Farisoğulları’nın tahliyesi yönünde Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yaptıklarını aktardı. Farisoğulları’nın ağır hastalıkları olduğuna dikkat çeken Beştaş, koronavirüs döneminde ağır cezaevi koşullarında kalamayacağının altını çizdi. Beştaş, endişelerini şöyle dile getirdi: “Musa Farisoğulları’nın sürekli tedavi ve kontrol altında olması gerekiyor. Cezaevinde kaldığı her saat sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor, bir an önce özgürlüğünün verilmesi lazım.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

HDP’nin kapatılması konusunda yapılan tartışmaları da değerlendiren Beştaş, seçimlerde 0,25 oy almış ve kanal kanal dolaşan bir zat tarafından özellikle yapılan bu tartışmaları kaale almadıklarını söyledi. HDP’nin 3. büyük parti olduğunu hatırlatan Beştaş, söz konusu zatın HDP’yi gündeme getirerek kendini var etmeye çalıştığını belirtti. Bunların nafile çabalar olduğunu ifade eden Beştaş, ne HDP’nin ne de Türkiye toplumunun bu söylemleri ciddiye aldığını kaydetti. Bu kişiyi sürekli programlara çıkartan televizyon kanallarının suç işlediğini dile getiren Beştaş, bu yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Beştaş şunları söyledi: “Partimizi temsilen birilerinin olmadığı bir ortamda hedef gösterilmek kabul edilemez. Ne iftirayı ne suçlamayı ne Türk Ceza Kanunu’nu dikkate almadan bu zatın bu şekilde konuşturulması bizim açımızdan önemlidir ve bundan sonra bu yayın kuruluşları hakkında hem suç duyurusunda bulunacağız hem de RTÜK’e şikayet edeceğiz. Basın Konseyi’nde de bu konuda gerekli başvuruları yapacağız. Meclis’in 3. büyük partisinin temsilcilerinin alenen hedef gösterildiği bir ortamda RTÜK daha fazla üç maymunu oynayamaz, görevini yerine getirmek zorundadır.”

KİMSE ENSEYİ KARARTMASIN!

İktidarın, muhalif güçlerin bir araya gelmesini engellemeye çalıştığı bu dönemde, muhalefetin bu oyuna gelmemesi gerektiğini belirten Beştaş, yapılan haksızlıkları herkesin sadece kendi penceresinden değil, genel anlamda ele alması gerektiğini vurguladı. HDP’nin demokrasi mücadelesinin devam edeceğini kaydeden Beştaş, “Bu büyük tabloda kesinlikle zayıf olan, ürken, geri çekilen taraf değiliz; biz gücünü haklılığından alan, halk ile birlikte siyaset yapan ve bu ülkeye demokrasiyi getirecek parti olarak dimdik ayaktayız, hiç kimse enseyi karartmasın” mesajını verdi.