Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Berkin Elvan polis tarafından katledilişinin 9. yılında Feriköy’deki mezarı başında anıldı.

Gezi direnişi sırasında oturduğu Okmeydanı’nda ekmek almaya giderken polisin ateşlediği gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan, katledilişinin 9. yılında Feriköy’deki mezarı başında anıldı. Anmaya, HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Oya Ersoy, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

BUGÜN YAŞASAYDI 24 YAŞINDA OLACAKTI

Sık sık, “ Berkin Elvan ölümsüzdür”, “ Berkin Elvan 15’inde bir fidan” sloganlarının atıldığı anmada, oğlu Berkin’in mezarına sarılıp ağlayan Gülsüm Elvan, “Annen o kanayan yaralarını sarsın bebeğim. Kurban olurum senin kanayan yaralarına Berkin’im, küçüğüm” diye ağıt yaktı.

Berkin Elvan ve Gezi Şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada söz alan anne Gülsüm Elvan, oğlu Berkin’in canından, elinden, ömründen koparılalı tam 9 yıl olduğunu hatırlatarak, “Bugün yaşasaydı 24 yaşında olacaktı ama o hep 14 yaşında kaldı. Ben yıllarca hiçbir çocuk ölmemesi için mücadele ettim ama geldiğimiz noktada git gide ölümler çoğalıyor. Adalet istedik ama maalesef onu da göremedik. Çok öfkeliyiz çünkü son depremlerde bizi daha da mahvetti. Doğmamış çocuklar enkaz atında öldü. Umarım buna sebep olanlar yargılanacaklar. Tek dileğimiz adalet, başka analar ağlamasın yeter artık” dedi.

Hukuksuz bir biçimde tutuklandıkları için anmaya gelemeyen avukatları Can Atalay’ı ve Gezi tutsaklarını anan anne Elvan, “Umarım en kısa zamanda onları alacağız” vurgusunda bulundu.

ÇOCUĞUMUZUN KATİLİ DIŞARIDA AMA BİZ YARGILANIYORUZ

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da, “Berkin vurulalı tam 9 yıl oldu ama biz adaletin a’sını görmedik. Oğlumuzun katili dışarda biliyorum belki de öldürmeye de devam ediyordur ama eşim ve ben yargılanıyoruz. Bize gelince adalet var ama katile gelince adalet yok. Bizim avukatımız Can Atalay olsun, Mücella abla ve Tayfun Kahraman’ı suçsuz bir şekilde yargılıyorlar ve şu an içerdeler. Çocuğumuzu öldüren katil ise müebbet hapis aldı ama hâlâ dışarda. Ben buradan Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu söyleyen Adalet Bakanı’na sesleniyorum; yargı gerçekten bağımsız mı acaba? Cezaevi yaptık diye oynuyorlar herhalde, onlar kendilerine yaptılar o cezaevlerini” diye konuştu.

Gezi tutsakları ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şahsında tüm tutsaklara selam gönderen baba Elvan, “Umarım en kısa zamanda hepsi aramızda olacaklar. Benim çocuğum bir daha dönemeyecek ama biz bu davanın emsal teşkil etmesini istiyoruz. Bir daha böyle bir şeyin olmamasını istiyoruz. Ülkemizde hukukun, adaletin, kardeşliğin, barışın olmasını istiyoruz” dedi.

Gezi tutsaklarından Elvan ailesi avukatı Can Atalay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesajın okunduğu anma, sloganlarla sona erdi.